Hlavní obsah

CSKA - Dynamo 0:3Skvělý Jaškin! Český útočník ovládl moskevské derby. Trefili se i další Češi

Moskva
Aktualizováno

Útočník Dmitrij Jaškin rozhodl v Kontinentální hokejové lize moskevské derby na ledě CSKA. Český reprezentant při vítězství hostujícího Dynama 3:0 dva góly dal, na jeden přihrál a zařídil první porážku nejlepšího týmu Západní konference po šesti vítězstvích.

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Jaškin předvedl v dresu Dynama Moskva perfektní výkon

Článek

Šestadvacetiletý Jaškin otevřel skóre zápasu ve 29. minutě z rychlého protiútoku střelou mezi betony domácího brankáře Larse Johannsona. V 51. minutě omský rodák vyhraným buly přihrál na modrou slovenskému obránci Michalu Čajkovskému, který zvýšil na 2:0, a devět sekund před koncem třetí části Jaškin do prázdné branky při power play CSKA pečetil skóre.

Syn bývalého vsetínského obránce Alexeje Jaškina dnešním výkonem potvrdil vynikající aktuální formu - v posledních třech zápasech zaznamenal čtyři góly a čtyři přihrávky. V kanadském bodování soutěže je s bilancí 18+24 o jediný bod druhý za spoluhráčem Vadimem Šipačovem. Osmnáctým vstřeleným gólem se Jaškin dotáhl na nejlepšího kanonýra soutěže Nikitu Sošnikova.

Sedlák se trefil počtrnácté, pálil i Hynek Zohorna

Druhé místo mezi českými střelci si dnes pojistil Lukáš Sedlák, jenž čtrnáctým gólem v sezoně pomohl Čeljabinsku vyhrát 3:1 v Omsku. Český útočník se po reprezentační pauze trefil potřetí ze čtyř zápasů.

Hynek Zohorna bodoval ve třetím utkání za sebou a pomohl hokejistům Chabarovsku porazit Nižnij Novgorod 2:0. Český útočník přihrál v 18. minutě na vítězný gól domácího mužstva Danilu Fajzullinovi. Chabarovsk přidal druhou branku hned o minutu později a vyhrál potřetí za sebou. Čisté konto udržel Jevgenij Alikin.

Hynek Zohorna se při vítězné sérii Amuru zaskvěl především v předchozím utkání s Minskem, kdy pomohl k obratu z 0:3 na 4:3 dvěma brankami a přihrávkou. Celkem má na kontě osm gólů a 16 asistencí, v kanadském bodování soutěže je z českých hráčů druhý za Jaškinem.

Kovář i Hanzl slaví výhry

Ještě o dva zápasy delší úspěšnou šňůru drží Jekatěrinburg, který vyhrál ve Vladivostoku 2:1 v prodloužení. Brankář Jakub Kovář k tomu přispěl 33 zákroky.

Robin Hanzl zpečetil ve třetí třetině vítězství Spartaku Moskva 5:0 v Novosibirsku. Třicetiletý útočník v 46. minutě střelou zblízka využil přesilovku a dal sedmý gól v sezoně.

Výsledky zápasů KHL
Chabarovsk - Nižnij Novgorod 2:0 (0+1 H. Zohorna)
Vladivostok - Jekatěrinburg 1:2 v prodloužení (Jakub Kovář v brance vítězů zlikvidoval 33 střel)
Kunlun Red Star - Dinamo Minsk 2:1 (za domácí Šustr 0+1)
Novosibirsk - Spartak Moskva 0:5 (Hanzl 1+0)
Barys Nur-Sultan - Petrohrad 2:6
Čerepovec - HK Soči 4:2
Nižněkamsk - Kazaň 2:1 po sam. nájezdech
CSKA Moskva - Dynamo Moskva 0:3 (Jaškin 2+1)
Omsk - Čeljabinsk 1:3 (za hosty Sedlák 1+0)

Reklama