Hlavní obsah

Spartak - Magnitogorsk 4:2Skvělý Hanzl v KHL zazářil třemi body, Hrubec byl neprůstřelný

Praha
Aktualizováno

Robin Hanzl se v Kontinentální hokejové lize stal hlavní postavou zápasu moskevského Spartaku s Magnitogorskem. K obratu z 0:2 na konečných 4:2 přispěl český útočník třemi body za dva góly a asistenci. Za hosty skóroval Andrej Nestrašil, jemuž na druhou branku Metallurgu přihrál v přesilovce Tomáš Filippi.

Foto: Profimedia.cz

Robin Hanzl (vpravo) prožil parádní zápas

Článek

Hanzl prožil tříbodový večer poprvé v sezoně, dosud jedinkrát se mu to v KHL povedlo před rokem. První branku Spartaku vstřelil v 33. minutě, v poslední třetině pak nejprve přihrál na vítězný gól Kasparsi Daugavinšovi a devět vteřin před koncem pojistil výhru domácího mužstva trefou do prázdné branky.

Brankář Šimon Hrubec podruhé v sezoně udržel čisté konto. Hokejistům Kunlunu pomohl k výhře 3:0 v Novosibirsku, kde si připsal 28 zákroků. Hosté vstřelili všechny tři góly během necelých 12 minut v druhé třetině, o všechny se postarali kanadští útočníci.

Foto: Profimedia.cz

Šimon Hrubec mohl být se svým výkonem spokojen

Ligový nováček Hrubec poprvé vychytal v KHL nulu v listopadu, tehdy Kunlun zvítězil 2:0 na ledě Nižněkamsku. Díky dnešní výhře, která přišla po sérii čtyř porážek, si čínský klub upevnil pozici v osmičce, která postoupí do play off Východní konference.

Dvacátý gól Lukáše Sedláka v sezoně nepomohl Čeljabinsku k bodovému zisku na ledě Jokeritu. Hosté po jeho brance v Helsinkách vedli, ale nakonec podlehli 2:3. Střelecky se prosadil rovněž obránce Ondřej Vitásek z Chabarovsku, avšak Amur v Petrohradu prohrál rovněž 2:3.

Výsledky KHL:
Novosibirsk - Kunlun Red Star 0:3 (čisté konto Hrubec),
Jekatěrinburg - Barys Nur-Sultan 2:4
Ufa - Vladivostok 3:0
Nižněkamsk - Jaroslavl 4:3 (za hosty Nakládal 0+1)
CSKA Moskva - Nižnij Novgorod 4:1
Jokerit Helsinky - Čeljabinsk 3:2 (za hosty Sedlák 1+0)
Omsk - Kazaň 2:1 po sam. nájezdech
Petrohrad - Chabarovsk 3:2 (za hosty Vitásek 1+0, H. Zohorna 0+1)
Spartak Moskva - Magnitogorsk 4:2 (Hanzl 2+1 - Nestrašil 1+0, Filippi 0+1)
Viťaz Podolsk - HK Soči 2:1 v prodl.,
Dinamo Riga - Dinamo Minsk 1:2

Reklama