Hlavní obsah

Jaškin přiznal obavy z koronaviru. Jeho trenér ale svými slovy šokoval

Moskva

Kontinentální liga zůstává jednou z mála hokejových soutěžích, která kvůli pandemii koronaviru nebyla ukončena. A to ani poté, co v posledních dnech odstoupili před čtvrtfinále finský Jokerit Helsinky a kazašský Barys Nur-Sultan. Ani to ale nepřinutilo vedení ligy ročník zrušit; play off bylo jen na týden přerušeno a během pauzy se vymýšlí herní systém pro zbylých šest ruských klubů, jak by měly zabojovat o Gagarinův pohár.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Dynama Moskva Vladimír Krikunov. Vpravo pod ním jeho svěřenec Dmitrij Jaškin.

Článek

A zatímco někteří legionáři; třeba Švéd Linus Omark z Ufy, či jeho finští klubový spoluhráči Juha Metsola a Teemu Hartikainen; na sociálních sítí vyzvali, aby byla liga zastavena, kouč moskevského Dynama Vladimír Krikunov má zcela opačný názor.

„Mělo by se to normálně dohrát. Jokerit a Barys ať vyhodí z ligy. Můžeme hrát bezpečně před diváky, okolo koronaviru se dělá akorát velkých rozruch," šokoval svým vyjádřením zkušený kouč, jenž přesně za týden oslaví sedmdesáté narozeniny.

„Mně je devětašedesát a jsem víc ohrožený jako samotní hráči. Ti jsou přeci mladší, tak čeho by se měli bát?" ptá se Krikunov, jenž v roce 2005 dovedl moskevské Dynamo k titulu v ruské Superlize a ve stejný rok pak ruskou sbornou k bronzu na MS v České republice.

Jeho současný svěřenec a útočník české reprezentace Dmitrij Jaškin naopak obavám hráčů ze současné situace ve světě rozumí.

„Chceme hrát hokej dále, ale nezáleží to na nás. Budeme respektovat, co se nakonec stane. Cizinci jsou samozřejmě nervózní, všichni mají obavy. Hranice států se zavírají, mnozí kluci mají ve své rodné zemi rodiny. Proto se každý obává," uvědomuje si Jaškin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin v dresu české hokejové reprezentace.

Po odstoupení Jokeritu a Barysu ve hře o Gagarinův pohár zůstávají moskevské celky Dynamo a CSKA, Petrohrad, Kazaň, Ufa a Novosibirsk.

Reklama

Související témata: