Hlavní obsah

Nová sezona v ohrožení? Ekonomické problémy dusí klub, v němž působí pět českých reprezentantů

Moskva/Praha

Hokejový Vladivostok nemusí být jediným týmem, který kvůli ekonomickým ztrátám vyplývajících z pandemie koronaviru nebude startovat v příštím ročníku Kontinentální ligy. Server metaratings.ru nyní přišel s informací, že do nadcházející sezony se možná kvůli ztrátě důležitých sponzorů nepřihlásí ani další klub z Dálného východu Amur Chabarovsk, v němž v posledním ročníku působila hned pětice českých reprezentantů.

Foto: Profimedia.cz

Český reprezentant Tomáš Zohorna (vpravo) z Chabarovsku v souboji s kanadským útočníkem Kazaně Patricem Cormierem.

Článek

Žádný ze současných hlavních partnerů ani vládní orgány v Chabarovském regionu prý v současnosti nejsou připraveni investovat finanční prostředky nutné k účasti Amuru v dalším ročníku KHL.

Viceprezident klubu Alexandr Filippenko přitom ve čtvrtek vyjádřil přesvědčení, že Chabarovsk bude v KHL působit i nadále, neboť tamější gubernátor podepsal všechny dokumenty potřebné k účasti klubu v další sezoně KHL. Minulý týden navíc Amur prodloužil smlouvu s hlavním trenérem Alexandrem Guljavcevem.

V Chabarovsku v uplynulém ročníku působila hned pětice českých reprezentantů - brankář Marek Langhamer, obránci Ondřej Vitásek s Michalem Jordánem a v útoku Tomáš Zohorna se svým bratrem Hynkem. Langhamer, Jordán a Vitásek mají platné kontrakty i pro příští sezonu.

V Rusku bylo v pátek dopoledne evidováno přes čtyři tisíce lidí nakažených nemocí Covid-19, čtyřiatřicet z nich zemřelo.

Reklama