Hlavní obsah

Omsk padl na kolena, Jágr se neprosadil

OMSK

Z ledu pádil Jaromír Jágr pěkně nasupený. A měl k tomu dost důvodů. V duelu s mistrovskou Ufou se před zraky nabité haly, v níž seděla i přítelkyně Inna, nedokázal vůbec prosadit. Úřadující šampióni přejeli hokejisty Avangardu vysoko 5:1. Po euforii ze zápasu s Magnitogorskem padl sibiřský klub hodně tvrdě na kolena.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr (druhý zprava) v zápase Omsku s Ufou

Článek

Ufa, to byla jiná kvalita. Radulov s Kolcovem lítali po ledě jak čerti. Silní beci nemínili dát Jágrovi místo. A přesilovky? Omsk jich moc neměl. Ty co přišly, odehrál mizerně. Na Jágrovi při nich často visel vysoký Michal Mikeska. „Hráli jsme prostě na..., víte na co,“ odplivl si centr prvního útoku domácích Jakub Klepiš. „Pořádně jsme nebruslili, vždyť nám dali gól i při naší přesilovce. Myslím, že máme lepší tým než Ufa, ale nehráli jsme, jak jsme měli,“ kroutil se.

Ani americký gólman Omsku Grahame neměl den. V 9. minutě ho překvapil Kolcov. A na 0:2 zvyšoval z trestného střílení za pískotu deseti tisíc diváků Pěrežogin. Bylo to po faulu na pádícího Leoše Čermáka, který byl jednou z klíčových postav sibiřského večera. „Já a klíčový muž? Fóry stranou, hoši,“ odmítal ex-liberecký útočník zásadní podíl na triumfu Ufy. „Náš bek při tom úniku zachytil nahození, měl puk pěkně na hokejce a někdo mě zahákoval,“ líčil Čermák, kterak hosté přišli ke dvougólovému náskoku.

Nadával, vztekal se

Zatímco hokejisté z hlavního města Baškirska po ledě létali, Omští působili jako mátohy. Když na začátku druhé třetiny Avangard pokazil přesilovku, Jágr byl nepříčetný. Kroutil hlavou, nadával, vztekal se. „Proti Magnitogorsku jsme si říkali, jak je všechno bezvadný. Ale jak je vidět, musíme se ještě dost snažit,“ uznal Klepiš.

Naděje Avangardu sice v závěru druhé třetiny oživil čtvrtý útok, jenže Ufa za další tři minutky přidala čtvrtý gól. A branky se v samotném závěru dočkal i Čermák, když mu nahrávala největší hvězda Ufy - Radulov. „V tom je Saša jedinečný. Spoustu toho vybojuje, je rád na puku a tvoří hru. Ten můj gól, to byla dokonalá ukázka jeho práce,“ pochvaloval si Čermák spoluhráče, jenž do Kontinentální ligy prchl z Nashvillu.

Reklama

Související témata: