Hlavní obsah

Český hokejový útočník Kalus odchází do Balašichy

PRAHA

Hokejový útočník Petr Kalus rozšíří počet českých hráčů v Kontinentální lize. Jedenadvacetiletý někdejší juniorský reprezentant minulý týden předčasně ukončil své angažmá v Minnesotě a rozhodl se vrátit do Evropy. Nyní se dohodl na smlouvě s celkem HK MVD Balašicha. Informuje o tom internetový server hokej.cz.

Článek

Kalusovo nové angažmá zprostředkoval agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest. A to i přesto, že samotného hokejistu doposud nezastupoval a hráč má platný kontrakt v zámoří s Minnesotou. Balašicha i vedení KHL ale nemají s jeho přesunem do Ruska problém.

"Petr se s vedením Minnesoty na něčem dohodl, odešel však bez povolení. My se teď budeme snažit nějakým způsobem vše dořešit ke spokojenosti obou stran," řekl Spálenka, podle nějž měly o Kaluse zájem i jiné kluby v KHL. "Balašicha měla velmi přímé a seriózní jednání. Roli sehrála i skutečnost, že do klubu míří obránce Jiří Marušák, který Petrovi v začátcích určitě pomůže," uvedl Spálenka.

Kalus odešel do zámoří z Vítkovic po draftu v roce 2005, kdy si jej vybral v druhém kole jako celkově 39. hráče v pořadí Boston. Rok strávil v juniorské WHL v týmu Regina Pats, v další sezóně působil převážně na farmě Bruins v Providence. Na konci ročníku nastoupil za Boston v NHL v devíti zápasech a připsal si pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci.

V uplynulém ročníku v dresu Houstonu nasbíral v 58 zápasech 18 bodů za osm branek a deset asistencí. Před letošním mistrovstvím světa si zahrál za reprezentaci ve dvou utkáních na turnaji Česká pojišťovna Cup v Liberci. V kempu Minnesoty před sezónou místo v prvním týmu nezískal a před návratem do Evropy sehrál dvě utkání v Houstonu.

Reklama