Hlavní obsah

Klepiš dal za Omsk dva góly a pak rozhodl nájezdy

MOSKVA

Útočník Jakub Klepiš byl hlavní postavou Omsku, který dv neděli v Kontinentální hokejové lize porazil Voskresenk 3:2 po samostatných nájezdech.

Článek

Český reprezentant zařídil v první třetině svými trefami dvougólové vedení Avangardu, a když se soupeři povedlo vyrovnat, rozhodl závěrečný rozstřel. V něm předtím neuspěl Pavel Rosa, který poslal svůj pokus mimo branku.

Nejproduktivnější hráč Omsku Jaromír Jágr se zapsal do statistiky jen dvěma vyloučeními.

V dresu Novokuzněcku se střelecky prosadil Miloslav Hořava, jenž ve 13. minutě zvýšil na 2:0 v utkání na ledě Spartaku Moskva, který zápas otočil a zvítězil 4:2. Vítěznou branku dal Slovák Štefan Ružička, dvakrát skóroval jeho krajan Branko Radivojevič.

Nejlepší tým soutěže Atlant Mytišči zvítězil 3:2 na ledě Čerepovce po samostatných nájezdech, i když prohrával o dvě branky. Ke snížení na 1:2 pomohl asistencí Jan Bulis, o vyrovnání se zasloužil v čase 59:37 Magnus Johnasson. V rozstřelu neuspěl v dresu Čerepovce Josef Straka.

U rozhodující branky Dynama Moskva v utkání v Nižněkamsku asistoval Petr Čajánek. Vítězství 3:2 zajistil svěřencům Vladimíra Vůjtka Mattias Weinhandl.

KHL:
Omsk - Voskresensk 3:2 po sam. nájezdech (Klepiš 2+0 a rozhodující nájezd), Spartak Moskva - Novokuzněck 4:2 (za hosty Hořava 1+0), Nižněkamsk - Dynamo Moskva 2:3 (za hosty Čajánek 0+1), Viťaz Čechov - Chabarovsk 2:3 v prodl., Jaroslavl - Novosibirsk 2:0, Čerepovec - Atlant Mytišči 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Bulis 0+1).

Reklama