Hlavní obsah

Češi jsou v balíku! Prestižní liga odhalila seznam největších boháčů

Praha

Je to s českým hokejem opravdu tak špatné, jak by se podle výsledků na světových šampionátech, kde jsou Češi už dlouho bez medaile, mohlo vypadat? Pořád platí, že český hokej má hvězdy, které prestižní ligy umí zaplatit. Podle serveru championat.com bude třeba Dmitrij Jaškin druhým nejlépe honorovaným hokejistou Kontinentální ligy. V první pětce mají Češi i dalšího zástupce.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový útočník Dmitrij Jaškin patří k nejlépe placeným hráčům KHL.

Článek

Největším pracháčem v KHL je podle zmíněného serveru Vadim Šipačov, který vydělá pěkných 120 milionů rublů bez bonusů (cca 42 milionů korun). Pomyslné stříbro pak bere český útočník Jaškin, jemuž kontrakt bez bonusů zaručí ročník příjem o 25 milionů menší, což dává přepočteno na koruny příjem zhruba 33 milionů korun. „Na špici už nebude Sergej Mozjakin, nejvíce budou vydělávat hvězdy moskevského Dynama," uvádí ruský server.

I Kontinentální lize se zcela jistě projeví pandemie koronaviru, kluby budou šetřit. Třeba v Magnitogorsku, kde mívali hráči fantastické podmínky, musejí na výdělek ve výši 70 milionů rublů (cca 24,5 mil. korun) zapomenout. „Odměna pro Šipačova se šetření nedotkne, slušné peníze bude brát i Jaškin. Objektivně řečeno, tohle duo je nejlepší v KHL," soudí ruský web.

Sedmadvacetiletý Jaškin v Dynamu překonal klubový rekord v počtu branek, který držel s 27 góly ze sezony 2009/10 Švéd Mattias Weinhandl. Český šikula narozený v Omsku vedení klubu nadchl a Dynamo velmi stálo o to, aby si účastníka MS 2018 a 2019 a Světového poháru 2016 udrželo. To se mu nakonec podařilo. Smlouva ale obsahuje klauzuli, že pokud Jaškin po nadcházející sezoně obdrží zajímavou nabídku z NHL, moskevský celek mu nebude bránit v odchodu.

V přehledu boháčů není Jaškin jediným českým hokejistou. O bronzový stupínek se s výdělkem 90 milionů rublů dělí Jakub Kovář, který zářil v brance Jekatěrinburgu, bude nejlépe placeným gólmanem v soutěži. Stejnou odměnu jako Kovář budou brát i švýcarský útočník Sven Andrighetto z Omsku a finský útočník Teemu Hartikainen z Ufy.

Kdo bude v KHL vydělávat nejvíce
jménoklubroční příjem bez bonusů
Vadim ŠipačovD. Moskva120 mil. rublů (42 mil. Kč)
Dmitrij JaškinD. Moskva95 (33)
Jakub KovářJekatěrinburg90 (31,5)
Sven AndrighettoOmsk90 (31,5)
Teemu HartikainenUfa90 (31,5)

Reklama

Související témata: