Hlavní obsah

Razantní snížení platu se mu nepozdává. Zamíří český reprezentant do klubu, v němž váleli jeho krajani?

Moskva/Praha

Přestože se slavným CSKA má platnou smlouvu i pro příští sezonu Kontinentální hokejové ligy, podle posledních zpráv z Ruska se nejeví jako pravděpodobné, že by český reprezentační útočník Jiří Sekáč setrval v moskevském klubu druhým rokem. To však neznamená, že sedmadvacetiletý kladenský odchovanec v soutěži nezůstane. Podle serveru sport24.ru má účastník předloňských zimních olympijských her v Pchjongčchangu namířeno do Omsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Sekáč během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Před necelými dvěma týdny přišel ruský portál Byzněs Online s informací, že kvůli dopadům koronavirové pandemie a rovněž zavedení platovému stropu od příští sezony (900 milionů rublů) vyzvalo CSKA několik svých hráčů, aby přistoupili na snížení platů.

Jedním z nich měl být i Sekáč. Ten ročně pobíral okolo 100 milionu rublů (zhruba 35 milionů korun), klub mu chtěl plat snížit na 50 až 60 milionů rublů. Podle zmíněného zdroje na tento návrh ale Sekáč odmítl přistoupit. I proto by se zvěsti, že by se vítěz Gagarinova poháru z roku 2018 s Kazaní mohl v KHL stěhovat, nabízely.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Sekáč.

V Omsku mají s českými hokejisty bohaté zkušenosti, za Avangard v minulosti nastupovali třeba Pavel Patera, Martin Procházka, Jiří Šlégr, Jaromír Jágr, Tomáš Vlasák, Jaroslav Bednář či Roman Červenka, jako trenér Omsk necelou sezonu vedl Miloš Říha starší.

Naposledy dres Omsku oblékal český hokejista v sezoně 2017/18, byl jím gólman Dominik Furch. Naváže na něj Sekáč, pro kterého by šlo po Lvu Poprad, Lvu Praha, Kazani a CSKA Moskva o páté angažmá v KHL?

Reklama

Související témata: