Hlavní obsah

V zahajovací pětce Utkání hvězd KHL budou Marek a Brendl

MOSKVA

Kontinentální hokejová liga (KHL) v pondělí odtajnila zahajovací pětky dvou týmů, které proti sobě nastoupí v Utkání hvězd 10. ledna 2009 v Moskvě. Ve výběru nejlepších cizinců KHL, označovaném jako "Mužstvo Jaromíra Jágra" jsou také dva Češi - útočníci Jan Marek z Magnitogorsku a kanonýr Nižného Novgorodu Pavel Brendl.

Foto: www.khl.ru

Jan Marek v dresu Magnitogorsku

Článek

V zahajovací pětce chybí jméno Jaromíra Jágra, ale česká hvězda nebyla stejně jako kapitán výběru domácích hráčů Alexej Jašin do hlasování zahrnuta. Stejně jako další český útočník Jakub Klepiš, kterého si Jágr mohl vybrat do svého týmu. Zahajovací pětky nominovali svými hlasy fanoušci, kteří vybírali své oblíbence v průběhu několika týdnů.

Největší počet hlasů ze všech obdržel kapitán Kazaně Alexej Morozov (44549 hlasů) následovaný střeleckým esem sezóny Pavlem Brendlem (41570). Třetím v pořadí je pak další forvard Kazaně Danis Zaripov (37279). Přes třicet tisíc hlasů dostali už jen americký brankář Petrohradu Robert Esche (32712), a útočníci Tony Martensson (35266) a Jan Marek (34032).

Mezi obránci "Jágrova týmu" skončil v hlasování fanoušků na šestém místě Karel Rachůnek s počtem 10 707 hlasů. Miroslav Blaťák z Ufy obdržel 9323 hlasů a Filip Novák z Rigy 6226 hlasů. Osmý nejvyšší počet hlasů mezi útočníky pak dostal Jaroslav Kudrna z Magnitogorsku (14 087) následovaný Zbyňkem Irglem (13 945). Útočník Atlantu Mytišči Jan Bulis obdržel 4231 hlasů.

Zahajovací pětky Utkání hvězd KHL podle hlasování fanoušků:
"Mužstvo Jašina":
Аlexander Jerjomenko (Ufa) - Ilja Nikulin (Kazaň), Vitalij Proškin (Ufa) - Аlexej Morozov, Danis Zaripov (oba Kazaň), Маxim Sušinskij (Petrohrad).
"Mužstvo Jágra":
Robert Esche - Raymond Giroux (oba Petrohrad), Kevin Dallman (Astana) - Pavel Brendl (Nižnyj Novgorod), Тony Martensson (Kazaň), Jan Marek (Magnitogorsk).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články