Hlavní obsah

Moskva je nachystaná na Utkání hvězd KHL

MOSKVA

Rudé náměstí uprostřed ruské metropole je už nachystané na sobotní Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy. Kluziště mezi Kremlem a obchodním domem GUM, které obvykle bývá plné bruslařů, bylo už v pátek večer pro veřejnost uzavřeno a zřízenci upravovali poslední detaily na tribuně, která vyrostla na straně ke kremelské zdi a Leninově mauzoleu.

Článek

U pokladen však stály obvyklé fronty zájemců o bruslení v příštích dnech; lístek na dopolední či podvečerní bruslení stojí 500 rublů (cca 350 Kč). Lístky na zápas hvězd jsou ale už vyprodané.

Rudé náměstí bylo sice i dnes odpoledne plné turistů, ale příznivci hokeje zřejmě zůstali doma, aby sledovali další zápasy KHL v televizi. "Hokej mě moc nezajímá." "Jágr? Kdo to je?" zněly odpovědi náhodně oslovených kolemjdoucích. O nastávající exhibici neměl žádné povědomí ani číšník v kavárně s výhledem na kluziště. Jenom jeden ze strážců obchodního domu se přiznal, že by raději koukal na mač, než postával ve vánici. Jak si ale povzdechl, lístky na zápas jsou už beznadějně vyprodané. Či spíše rozdané prominentním hostům.

V sobotu odpoledne se ale na Rudém náměstí neodehraje jen jediný hokejový zápas. Ještě před hvězdami vystoupí legendy ruského hokeje a borci z hlavních výběrů Jaromíra Jágra a Alexeje Jašina budou před vlastním utkáním nejprve soutěžit v sedmi disciplínách: ve štafetách s pukem i bez puku, v samostatných nájezdech, odpalování puku do dálky, rychlostřelbě pukem na cíl, rychlobruslení a soutěži brankářů.

Reklama

Související témata: