Hlavní obsah

Kazaň vyhrála v prodloužení, o vítězi KHL rozhodne sedmý zápas

PRAHA

Až v sedmém finálovém zápase se rozhodne o držiteli Gagarinova poháru pro vítěze prvního ročníku Kontinentální ligy (KHL). V šestém utkání série totiž Kazaň vyhrála na ledě Jaroslavle 3:2 v prodloužení a srovnala stav na 3:3 na zápasy. Už ve druhé minutě nastaveného času rozhodl o výhře finský útočník Jukka Hentunen.

Foto: www.khl.ru

Za brankářem Jaroslavle oslavují gól hokejisté Kazaně

Článek

Hned v úvodu mohli dostat Jaroslavl do vedení čeští hráči. Jenže Vašíček ve 4. minutě nedokázal překonat ani ležícího Norrenu a pak si na finském gólmanovi vylámal zuby Irgl poté, co prokličkoval přes dva hráče. Když už to vypadalo, že první třetina skončí bez branek, ujel po levé straně Morozov a ač tísněný dojíždějícím Akermanem, dokázal i v pádu 22 vteřin před sirénou prostřelit brankáře Gelašviliho.

V polovině zápasu domácím ještě Kazaň zle zatápěla po vyloučení Višněvského, ale šance Martenssona ani Kazionova v přesilové nakonec ke gólu nevedly. Těsně před koncem mohla naopak Jaroslavl vyrovnat. Jašin poslal z pravé strany prudkou přihrávku před branku, ale Irgl ani před odkrytou svatyní nedokázal dostat puk za Norrenova záda.

Až v 45. minutě Vašíček nenápadně vystřelil bekhendem téměř z pravého kruhu pro vhazování, před Norrenou jeho střelu ještě tečoval Irgl a puk zapadl do hostující branky. Uběhla přesně minuta a dvě vteřiny, když Michnov takřka ze stejného místa jako Vašíček prostřelil Norrenu podruhé a otočil skóre.

Za další tři minuty ale bylo opět srovnáno. V rohu vybojoval puk Zaripov, protáhl se kolem bránícího Žukova, a švihem nedal domácímu brankáři šanci. V dalším průběhu třetí části už gól nepadl a zápas musel do prodloužení. Z něj uběhlo jen 68 vteřin, když se gólově prosadil Hentunen a rozhodl o tom, že se finále přesune k rozhodujícímu sedmému utkání do Kazaně.

Kontinentální hokejová liga - finále:
Lokomotiv Jaroslavl - AK Bars Kazaň 2:3 v prodloužení (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 45. Irgl (Vašíček, Jašin), 46. Michnov - 20. Morozov (Zaripov), 49. Zaripov (Morozov), 62. Hentunen (N. Kapanen). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. Stav série: 3:3.
Jaroslavl: Gelašvili - Nurislamov, Akerman, Višněvskij, Guskov, Žukov, Vasiljev, Anikejenko - Jašin, Vašíček, Irgl - Nilson, Čurilov, Michnov - Tkačenko, Semin, Ruděnko - Galimov, Kudašov, Kljukin. Trenér: Harri Heikkila.
Kazaň: Norrena - Nikulin, Muchačev, Pěrvyšin, Tokranov, Panin, Buravčikov, Medveděv - Zaripov, Мartensson, Morozov - О. Petrov, N. Kapanen, Hentunen - Obuchov, Kazionov, Stěpanov - Klimenko, Аlexejev, Žukov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

Reklama

Související témata: