Hlavní obsah

Čeljabinsk ocenil Hyku, podepsal s ním nový kontrakt až do roku 2023

Přestože měl v klubu platnou smlouvu i pro nadcházející sezonu Kontinentální hokejové ligy, vedení Čeljabinsku moc stálo o to, aby se s jedním ze svých klíčových hráčů už s dostatečným předstihem domluvilo na jejím prodloužení. A to se povedlo. Sedmadvacetiletý český reprezentační útočník Tomáš Hyka podepsal s Traktorem nový kontrakt platný až do konce ročníku 2022/23.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hyka během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Klub o tom informoval na svých oficiálních stránkách s tím, že nový kontrakt s účastníkem dvou světových šampionátů podepíše poté, co se Hyka vrátí do Čeljabinsku.

„Ocenili jsme Tomášovy výkony v minulé sezoně a jsme rádi, že jsme se domluvili na nové smlouvě. Její prodloužení je dalším krokem k udržení našich tahounů s ohledem na budování týmu," pochvaluje si sportovní ředitel Traktoru Roman Beljajev.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Второй пошёл! 💪🏼 Томаш Гика @hykaofficial и «Трактор» договорились о новом контракте. Соглашение рассчитано на три года — до конца сезона 2022/2023. ⠀ Томаш Гика присоединился к «Трактору» перед началом прошлого сезона. В 49-ти матчах он набрал 34 (17+17) очка при показателе полезности «+11» , став вторым снайпером и бомбардиром команды. По ходу сезона нападающий вызывался в сборную Чехии, сыграл три встречи и набрал 2 (0+2) очка. ⠀ 💬 Роман Беляев, спортивный директор клуба: «Мы оценили вклад Томаша Гики в игру «Трактора» в прошлом сезоне и довольны, что нам удалось договориться о новом контракте. Его продление — это ещё один шаг по сохранению наших лидеров и воплощению долгосрочных планов по построению команды. Томаш является игроком ведущих звеньев, это профессионал с высоким общим уровнем мастерства. Его главные сильные стороны — скорость и бросок. ⠀ В прошлом сезоне он доказал свой уровень, и несмотря на то, что из-за травмы ему не удалось провести все игры чемпионата, стал вторым снайпером и бомбардиром команды. Также можно отметить тот факт, что Томаш – лучший в КХЛ по точности передач среди всех нападающих лиги. Это ещё раз подчеркивает его класс». ⠀ #хктрактор

Příspěvek sdílený Хоккейный клуб «Трактор» (@hc_traktor),Čec 1, 2020 v 2:31 PDT

Rodák z Mladé Boleslavi a zároveň její odchovanec Hyka loni v létě ukončil dvouletý boj o prosazení se v NHL. Za Vegas za tu dobu odehrál 27 zápasů, v nichž vstřelil dvě branky a přidal pět asistencí. Převážně ale působil na farmě v Chicagu Wolves v AHL.

Premiérová sezona v KHL mu z osobního pohledu vyšla, když se se 17 góly a stejným počtem asistencí v 49 zápasech stal druhým nejproduktivnějším hráče Čeljabinsku za krajanem Lukášem Sedlákem. Čeljabinsk ale do play off, které následně bylo kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončeno, nepostoupil.

„Tomáš je vůdčím hráčem a profesionálem s vysokou úrovní dovedností. Jeho hlavními silnými stránkami jsou rychlost a střelba. V minulé sezoně prokázal své kvality. Přestože kvůli zranění neodehrál všechny zápasy, stal se druhým nejproduktivnějším hráčem i střelcem týmu," dodal Beljajev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hyka.

V nadcházejícím ročníku bude Hyka dál hrát v jednom týmu s Lukášem Sedlákem, třetím Čechem v mužstvu pak bude brankář Roman Will, jenž přišel po sezoně ze švédského Rögle.

Reklama

Související témata: