Hlavní obsah

KHL čeká slavnostní zakončení, Brendl musel zrušit dovolenou

Až více než měsíc po rozhodujícím finálovém utkání bude slavnostně zakončen první ročník Kontinentální hokejové ligy. Na pátečním galavečeru v moskevské opeře bude rozděleno 23 individuálních i týmových cen a ve dvou případech by měl být oceněn i český hokejista. Nejvíce branek totiž nastříleli Jan Marek a Pavel Brendl, kteří by se měli zakončení sezóny zúčastnit. Brendl je navíc autorem nejrychlejší branky ligy.

Foto: www.khl.ru

Pavel Brendl v dresu Nižného Novgorodu

Článek

Brendl dokonce musel kvůli galavečeru zrušit dovolenou. Útočníka Torpeda Nižnij Novgorod k cestě do Moskvy přesvědčilo stejně jako Marka upozornění, že pokud se nedostaví, bude mít na začátku příští sezony zastavenou činnost. "Chtěl jsem, aby měl klub omluvil, ale neprošlo to. Dokonce mi řekli, že pokud nepřiletím, budu mít dva zápasy stop v září," řekl Marek ČTK.

Opora Magnitogorsku, která se v úterý večer dohodla s Metallurgem na nové roční smlouvě, však dovolenou rušit nemusela. Marek se teprve v sobotu vrátil z mistrovství světa a program svého odpočinku teprve s manželkou plánují. "Pavel dopadl hůře," uvedl Marek, který se svým sokem v boji o korunu pro nejlepšího střelce ligy v minulých dnech telefonicky mluvil.

Oba dva se tak ale alespoň v pátek v Moskvě dozvědí, kdo z nich se vlastně nejlepším střelcem soutěže stal, či zda vyhráli oba. Marek i Brendl totiž nastříleli 35 branek, Marek by však na tom měl být podle pomocných kritérií lépe: odehrál méně zápasů a připsal si více asistencí. Pravidla KHL však v tomto ohledu příliš jasná nejsou.

"Snad mi něco dají, když už mě zvou," pousmál se Marek, který nevylučuje ani to, že ceny budou skutečně dvě. "Uvidíme, kdo z nás vyhrál," řekl reprezentační útočník, který je i jedním z 11 kandidátů na Zlatou hokejku pro nejlepšího hráče KHL.

Mezi trenéry jsou nominováni Vůjtek a Říha

Dvojnásobné zastoupení bude mít český hokej i v kategorii nejlepší trenér, kde jsou nominováni Vladimír Vůjtek starší, který vedl moskevské Dynamo, a kouč Spartaku Moskva Miloš Říha. Kandidáti na nejlepšího hráče play off podle mínění trenérů - takzvaného Mistra play off - jsou i útočníci Jaroslavle Zbyněk Irgl a Josef Vašíček.

Na galavečeru, který se jistě ponese i v duchu nedělního vítězství Ruska ve finále mistrovství světa, budou například vyhlášeni také nejlepší brankář soutěže, nejlepší obránce, nejlepší útočník, All star sestava KHL, ale oceněn bude i gentleman ledu, železný muž nebo autor nejrychlejšího gólu soutěže, kterým je podle všeho Brendl. Juniorský mistr světa se v říjnovém zápase proti Chabarovsku střelecky prosadil již v jedenácté vteřině.

Reklama