Hlavní obsah

Hokejistům Petrohradu pomohl k výhře 4:2 v Osmku i Čajánkův gól

MOSKVA

Souboj dvou českých útočníků vyzněl v KHL lépe pro Petra Čajánka, jenž jednou brankou přispěl k výhře Petrohradu na ledě Omsku v čele s Jaromírem Jágrem 4:2. Hosté dali všechny branky při přesilovkách a vždy u nich asistovali přesnými přihrávkami veterán Alexej Jašin.

Foto: www.khl.ru

Petr Čajánek v dresu Petrohradu - archivní foto

Článek

Omsk dokázal dvakrát na vedení Petrohradu reagovat, úvod závěrečné třetiny mu ale utekl, kdy nejprve dvojnásobnou přesilovku využil Sergej Zubov a při hře 5 na 4 uzavřel skóre zápasu Čajánek. Ten si v utkání stejně jako Jágr připsal ještě jednu asistenci. Omsk má nyní nejhorší bilanci při hře v oslabení v rámci celé soutěže.

Ani čtyřbrankové vedení nestačilo na tříbodovou výhru hráčům Mytišči, kteří v polovině zápasu v Astaně vedli již 4:0. Velký podíl na tomto náskoku měli i Jan Bulis s Jiřím Novotným. Bulis se podruhé v sezoně radoval ze dvou přesných tref během jednoho utkání. Novotný mu na jeden přihrával, další dal sám. Zápas musely po zlepšeném výkonu domácích rozhodnout až nájezdy, ve kterých bylo šťastnější Mytišči.

Jasné vítězství 5:1 si připsali hráči Lokomotivu Jaroslavl nad Čeljabinskem. Gól a nahrávku do svých statistik přidali Zbyněk Irgl a Josef Vašíček. Oba mají na svém kontě 15 branek a figurují mezi elitní dvacítkou střelců, Vašíčkovi patří přední pozice i v kanadském bodování.

Kontinentální hokejová liga
Barys Astana - Atlant Mytišči 4:5 po sam. nájezdech (za hosty Bulis 2+0, Novotný 1+1), Omsk - Petrohrad 2:4 (Jágr 0+1 - Čajánek 1+1), Ufa - Čerepovec 2:3 (za hosty Straka 0+1), Dinamo Riga - Dynamo Moskva 4:5, Togliatti - Chabarovsk 4:2, Jaroslavl - Čeljabinsk 5:1 (Irgl a Vašíček oba 1+1), Kazaň - Novokuzněck 4:0, Nižněkamsk - Novosibirsk 3:1, Spartak Moskva - Jekatěrinburg 3:2 sn, Balašicha - Magnitogorsk 2:0, CSKA Moskva - Nižnij Novgorod 0:5 (Bednář 0+2).

Reklama

Související témata: