Hlavní obsah

Čtyři roky vězení! Bývalý ruský hokejový reprezentant pyká za 19milionový podvod

Moskva/Praha

Bývalý ruský hokejista Igor Musatov, který odehrál i čtyři zápasy za národní tým sborné, byl v Moskvě odsouzen ke čtyřem letům vězení. Dnes třiatřicetiletý útočník, jenž aktivní kariéru ukončil před třemi roky po angažmá v bratislavském Slovanu, byl shledán vinným z podvodu s kryptoměnou v hodnotě 800 tisíc dolarů (zhruba 18,6 milionu korun).

Foto: Profimedia.cz

Igor Musatov v dresu Slovanu Bratislava na snímku z roku 2016.

Článek

Musatov byl loni v létě zadržen orgány činnými v trestním řízení, podle vyšetřování se měl zločinu dopustit na začátku roku 2018. V centru ruské metropole se sešel s podnikatelem, který se věnoval investicím na kryptoměnovém trhu.

Hokejista, který v ruské Superlize odehrál 79 zápasů a k dalším 439 pak nastoupil v KHL za Nižněkamsk, Spartak Moskva, Atlant Mytišči, Ufu, Jaroslavl, Omsk, Podolsk a Slovan Bratislava, měl na schůzce uvést podnikatele v omyl a ten souhlasil s prodejem kryptoměny v celkové hodnotě 800 tisíc dolarů. Účastník juniorského MS 2007 přesvědčil investora, aby transakci uskutečnil.

Přestože Musatov svou vinu odmítal, soud mu nyní uložil čtyřletý nepodmíněný trest vězení.

Musatov měl problémy se zákonem už v minulosti. Na podzim roku 2017 jej policie zadržela v souvislosti s výtržnostmi v jedné z moskevských restaurací. Pod vlivem alkoholu vyvolal rvačku a policie u něj následně našla zbraň i s municí.

Reklama

Související témata: