Hlavní obsah

Průcha absolvoval v Rusku prohlídku, má být pro Petrohrad "štístkem"

PRAHA

NHL je minulostí. V této chvíli určitě. Hokejový útočník Petr Průcha v pondělí absolvoval lékařskou prohlídku v Rusku. Zde začíná nová cesta tohoto forvarda. Ve městě, které leží na Něvě. Je tu spojení s SKA Petrohrad, který trénuje Václav Sýkora. „Byli jsme v kontaktu. Známe se z Pardubic, kde jsem hrál,“ řekl pro Sprotsdaily.ru osmadvacetiletý útočník, který předčasně ukončil angažmá v Phoenixu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Minulost. Petr Průcha (vpravo) opustil Kojoty z Phoenixu, upsal se SKA Petrohrad.

Článek

Proč jste skončil v NHL a Phoenixu? V přípravném kempu bylo všechno v pořádku, ale začala sezóna a na moje místo přišel jiný hráč, já šel na farmu.

Jdete do Kontinentální ligy, co o ní víte? Nedávno jsme hráli přípravný zápas s Dynamem Riga, takže nějakou představu mám. Úroveň ligy se blíží NHL.

Víte, co je vás očekáváno? Stačí projít lékařskou prohlídkou, potom budeme komunikovat s trenérem o strategii a taktice. Pokud jde o Petrohrad, tak jsem slyšel, že se zde hraje i fotbal. Mimochodem ten mám rád.

Víte, že v ruštině slovo „pruha“ znamená slangově štěstí? Ano, brankář Bryzgalov mi to říkal, že jsem štístko, měl bych týmu přinést štěstí.

Takže hodně štěstí v Petrohradu. Samozřejmě! (smích)

Petr Průcha
Mistr světa z roku 2005 se do Evropy vrací po téměř šesti letech. Extraligové Pardubice opustil v roce 2005 a od té doby odehrál v NHL za New York Rangers a Phoenix včetně play-off 370 zápasů. Vstřelil 80 branek a připsal si 71 asistencí.

Reklama

Související témata: