Hlavní obsah

Haška by mohl ve filmu hrát Carrey, kanadský komik, který miluje hokej

PRAHA

Dominik Hašek je pojem, Hašek má formu, o Haška je zájem. I proto byl pozván ruským serverem hotice.ru, aby odpověděl ruským fanouškům na jejich dotazy. V sobotu oslaví český hokejový gólman šestačtyřicáté narozeniny, přesto chytá Kontinentální ligu. V probíhající sezóně si připsal už šest čistých kont a dělí se v této statistice o první místo.

Foto: ČTK/AP

Brankář Dominik Hašek hovoří s ruskými novináři

Článek

Kdo je nejlepším útočníkem KHL? Nemohu jmenovat jednoho. Většina říká Radulova, ale mně se líbí stejně Moziakin, Červenka, samozřejmě Jágr.

Máte rituál před zápasem? Dělám, co mám rád. Například vždy chodím spát.

Budete hrát KHL i v příští sezóně? Poslední čtyři nebo pět let podepisuji smlouvu jen na jeden rok, stejně jako minulé léto. Co bude dále, se rozhodnu až po skončení této sezóny.

Víte, že jste idolem fotbalového brankáře Petra Čecha? Ano, několikrát jsme se setkali. Povídali jsme si o našich sportech a o životě. On je skvělý brankář, ale o něco mladší. Myslím, že se na mě díval v dětství.

Bylo pro vás vítězství na olympiádě v Naganu největším zážitkem? To byl největší zážitek v mém životě. Co by mohlo být lepšího, než vyhrát olympijské hry. Nevyhrajete pro město, ale pro celý národ. Ještě si vzpomínám, jak jsme byli v Praze. Lidé slavili, cítil jsem obrovskou jednotu všech v České republice.

Dominik Hašek inkasuje gól v brance Spartaku Moskvafoto: www.khl.ru

Poznávají vás lidé na ulici? Bydlím v moskevské čtvrti Sokolniky, vedle arény. Mám to na stadión deset minut, nejčastěji chodím pěšky. Když chci někam dále, mohu jet taxíkem, požádat přátele. Lidé mě poznávají, ale ne tak často. Koneckonců Moskva je velké město, není to Detroit, rodné město, nebo Česká republika.

Co říkáte na úroveň KHL? Je to dobrá liga. Nejlepší hráči z Evropy hrají zde. Samozřejmě, že hra v NHL je hodně odlišná, je tam jiné kluziště. KHL je určitě ale nejlepší liga v Evropě, hraje se zde rychlý hokej, myslím, že lidem se líbí.

Nepřemýšlel jste o své brankářské škole? Často jsem na to téma tázán, takže myslel.

Chtěl byste být trenérem? Mohl bych, kdybych chtěl, ale nechci. Aspoň ne nyní.

Proč jste nepodepsal smlouvu s Avangardem Omsk? (zde hrají Jágr, Červenka, Škoula a Vampola) Avangard byl jeden z klubů, které měly o mé služby zájem. Když si vybírám tým, je pro mě důležité geografické postavení města. Moskva je mnohem blíže k České republice než Omsk.

Říká se, že tajemství vaší flexibility a ohebnosti je, že provozujete bojová umění, je tomu tak? Ne, nezajímám se o bojové sporty, ačkoliv mám rád sport ve všech jeho projevech. Hokej je moje láska.

Vaše kariéra je bohatá, kdyby o vás byl natočen film, kdo by vás mohl hrát? Hm. To je zajímavá otázka. Vím, že Jim Carrey miluje hokej, je Kanaďan. Znám producenta, který Jima zná. Nevadilo by mi, kdyby mě hrál on. Sice nevypadá jako já, ale maska by to vyřešila.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články