Hlavní obsah

Červenka míří v KHL za korunou pro krále střelců

MOSKVA

Český útočník Roman Červenka z Omsku má na dosah korunu pro krále střelců Kontinentální hokejové ligy. Pětadvacetiletý loňský mistr světa z Kolína nad Rýnem vstřelil v 49 zápasech 31 branek a tři kola před koncem základní části má v čele náskok čtyř tref před druhým Norem Patrickem Thoresenem z Ufy. Třetí Sergej Mozjakin z Atlantu Mytišči má na kontě 26 tref a čtvrtý Lukáš Kašpar z Astany vstřelil 24 gólů.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku.

Článek

Červenka je s 60 body zároveň druhý v produktivitě, kterou už s jistotou vyhraje Alexandr Radulov z Ufy. Připsal si v 51 duelech 75 bodů za 19 branek a s 56 asistencemi je i suverénně nejlepším nahrávačem.

Jágr je devátý

Sedmé místo v kanadském bodování patří Josefu Vašíčkovi z Jaroslavle, jenž zaznamenal v 51 zápasech 51 bodů za 22 tref a 29 přihrávek. Na devátou pozici se vyšplhal Jaromír Jágr z Omsku, který si v 47 zápasech připsal 49 bodů za 18 přesných zásahů a 31 asistencí.

Produktivitě obránců vládne Karel Rachůnek z Jaroslavle díky 42 bodům za devět branek a 33 přihrávek ze 47 utkání. Mezi nahrávači je Rachůnek pátý.

Šestačtyřicetiletý brankář Dominik Hašek ze Spartaku Moskva vládne KHL se sedmi čistými konty. Jakub Štěpánek z Petrohradu je čtvrtý s úspěšností zákroků 92,5 procenta i s průměrem 2,02 obdržené branky na zápas.

Reklama