Hlavní obsah

VIDEO: Výsledky KHL tipuje dravec, sází na výhru Jágrova Omsku

PRAHA/OMSK

Vzpomínáte ještě na chobotnici Paula, která během loňského mistrovství světa ve fotbale tak úspěšně tipovala výsledky klíčových zápasů? V dalekém Omsku přichystali podobnou atrakci. Ovšem výsledky zápasů play-off Kontinentální ligy tam tipuje ptačí dravec, konkrétně luňák červený. A ten podle očekávání předpovídá, že v prvním zápase play-off domácí Omsk porazí soupeře z Nižněkamsku.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Dravec jménem Paša má v jednom omském ekocentru jednoduchý úkol. Chovatel má připraveny na koncích bidýlka dvě misky, na které postupně dá mršinu drobného hlodavce. Nad každou z nich je pak logo klubu, vlevo Omsku a vpravo Nižněkamsku. "Zákusek", který si Paša vybere jako první, prý zaručuje danému klubu výhru. Paša tentokrát vybral Omsk.

Luňák červený je středně velký dravec z čeledi jestřábovitých a jestřába jak známo má hokejový klub z Omsku ve znaku. Raněného Pašu kdysi někdo odnesl do ekocentra, kde jej zkušený ornitolog postupně vyléčil. Snad klubu s Jaromírem Jágrem a dalšími třemi českými hokejisty přinese štěstí.

Reklama

Související témata: