Hlavní obsah

Omsk s Jágrem otočil sérii s Magnitogorskem. Poslední dva zápasy se hrály 195 minut!

K velkému obratu směřují hokejisté Avangardu Omsk v Kontinentální lize. Ve čtvrtfinálové sérii prohrávali s Mettalurgem Magnitogorsk 0:2 na zápasy. Po čtvrteční výhře na Sibiři 4:3 ve druhém prodloužení je vše jinak. Hrdinou se stal opět Andrej Pěrvyšin, který rozhodl i předchozí klání. Tentokrát v 87. minutě. Hráči okolo Jaromíra Jágra vyhráli třikrát v řadě, vedou 3:2 a od postupu do semifinále je dělí jedno vítězství. Další utkání je na programu v sobotu v Magnitogorsku.

Foto: www.khl.ru

Martin Škoula při utkání s Mettalurgem Magnitogorsk.

Článek

Unavení střelci? Po prvních jedenácti minutách čtvrtečního zápasu tomu nic nenapovídalo, padly čtyři góly. Třetí minuta Jágr, šestá Rolinek, sedmá Sjomin a jedenáctá Platonov. První třetina skončila poměrem 2:2.

Jágr se trefil po jedenáctizápasové absenci v play-off, přitom v základní části se nemýlil pětadvacetkrát.

Kdo sledoval utkání, marně hledal Romana Červenku, ten chyběl. Už v minulém klání nedohrál prodloužení. Údajně jde o bolesti v zádech.

Ve 25. minutě mohli jít hosté do vedení, ale puk se jen odrazil od tyčky branky Avangardu Omsk. O dvě minuty později rozhodčí vyloučili prvního hráče v utkání, domácí dostali přesilovou hru, ale ta dopadla tak trochu podle představ. Hráči vedení Raimo Summanenem v letošním play-off dosáhli zatím pouze na dvanáctiprocentní úspěšnost.

Změnu přinesla další početní výhoda, mezi střelce se zapsal Igor Volkov, Omsk potřetí vedl. Poté ale domácí museli odrážet čtyři minuty v oslabení. Nevýhodou pro hosty byl fakt, že přesilovku rozpůlila přestávka mezi druhou třetí částí, po minutě další části bylo jasno, že ani tato výhoda nebude využita.

Rolinek v prodloužení nehrál 

Až čtvrtá hra v početní výhodě přinesla srovnání, deset minut chybělo do konce třetiny. Projektil Varlamova srovnal stav na 3:3. Tento stav ukončil řádnou hrací dobu.

Nastal čas prodloužení. Při vzpomínce na minulé klání, možná některým hráčům nebylo nejlépe. Přece jen na maratón, který trval 110 minut, se nezapomíná.

První nastavení proběhlo celé, hráči měli v tu chvíli za sebou 80 minut. Do druhého prodloužení už nenaskočil Rolinek, který hodně absentoval už v předešlém. Konec nastal v čase 86:04, hrdinou se stal po přesné ráně od modré opět Andrej Pěrvyšin. Ten ukončil utkání i v úterý.

Po dnešku je jisté, že Gagarinův pohár získá někdo z českých hokejistů. Po domácí prohře 0:1 s Ufou vypadl z play-off obhájce titulu Kazaň, která jako jediná ze čtvrtfinalistů nemá na soupisce žádné Čechy. Ufa s obráncem Miroslavem Blaťákem a útočníkem Jakubem Klepišem vyhrála sérii 4:1. Ufa narazí na lepšího z dvojice Omsk - Magnitogorsk.

Čtvrtfinále play-off KHL - 5. zápasy
Avangard Omsk - Metallurg Magnitogorsk 4:3 po druhém prodlouženíon-line
Branky a asistence: 3. Jágr (Vampola), 7. Sjomin (Popov), 34. Volkov (Kalinin, Popov), 87. Pěrvyšin - 6. Rolinek (Aťjušov), 11. Platonov (Kajgorodov), 51. Varlamov (Aťušov). Stav série: 3:2.
Ak Bars Kazaň - Salavat Julajev Ufa 0:1
Branka a asistence: 24. Radulov (Thoresen, Kondratěv). Konečný stav série: 1:4.

Reklama

Související témata: