Hlavní obsah

VIDEO: Slováci vyřadí číslo 38 z reprezentace, na tragédii vzpomíná i NHL

PRAHA

Vedení Slovenského hokejového svazu rozhodlo, že vyřadí reprezentační dres s číslem 38, který nosil Pavol Demitra, ten zahynul ve středu při leteckém neštěstí s celým týmem Jaroslavle. Pro stejný krok se ve čtvrtek rozhodla i česká strana. Čtyřku Karla Rachůnka, patnáctku Jana Marka a třiašedesátku Josefa Vašíčka už neobleče nikdy žádný hráč v reprezentaci.

Foto: Jan Koller, ČTK

Pavol Demitra (druhý zprava) se loučí slovenskými spoluhráči po mistrovství světa v Bratislavě.

Článek

„Náš žal je stále velký. V jednom momentu ztratila rodina milujícího otce a celé Slovensko hokejového génia, charakterního a charizmatického člověka. Bez nadsázky, Pavol byl opravdovým idolem a vzorem pro mladé hokejisty, proto jsme se rozhodli, že číslo osmatřicet bude navždy vyřazeno z reprezentačních dresů hokejistů Slovenska," řekl Igor Nemeček, prezident Slovenského hokejového svazu.

Národní mužstvo Slovenska se v nadcházející sezóně také představí v dresech, na kterých bude výrazná vzpomínka na Pavla Demitru. „Odehrajeme všechna přípravná utkání do mistrovství světa v dresech, na kterých budou mít všichni hokejisti na počest památky vyšité malé číslo osmatřicet,“ dodal generální sekretář Otto Sýkora.

Na hokejisty vzpomínají i hráči z NHL. Někteří se znali osobně, hráli spolu. "Pavol byl skvělý kluk a spoluhráč. V šatně s ním byla legrace, je to hrozná tragédie," byl přepadlý Pierre Marc Bouchard z Minnesoty.

Rozloučení s českou trojicí proběhne na Staroměstském náměstí v neděli od patnácti hodin. „Je to nejlepší místo, tam si užívali slávu s fanoušky, rodiny s tím souhlasí,“ pověděl prezident Českého hokejové svazu Tomáš Král.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články