Hlavní obsah

Kreps při debutu v KHL dal z trestného střílení vítězný gól

MOSKVA

Český hokejový útočník Kamil Kreps oslavil debut v KHL v dresu Barysu Astana vítězným gólem. Hráč se zkušenostmi z NHL vstřelil z trestného střílení čtvrtou branku svého mužstva při dnešní výhře 4:3 nad Čeljabinskem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kamil Kreps

Článek

Šestadvacetiletý Kreps, který přišel do kazašské metropole před sezonou z Oulu, skóroval v 51. minutě. V samostatném nájezdu na brankáře ho fauloval obránce Traktoru Šinin a Kreps jeho nedovolený zákrok potrestal gólem. Na jedné trefě vítězů se asistencí podílel Jiří Novotný.

K první výhře Omsku v sezoně přispěl gólem Roman Červenka, jenž pomohl Avangardu otočit skóre na ledě CSKA Moskva. Svěřenci Rostislava Čady prohrávali ještě na začátku poslední části 0:1, pak však nejlepší střelec minulého ročníku KHL Červenka ve 46. minutě vyrovnal a sedm minut nato Dmitrij Sjomin zajistil Omsku výhru 2:1.

Přemožitel Avangardu z pondělního prvního duelu Dinamo Minsk vyhrál i druhý zápas. Běloruský tým vedený trenérem Markem Sýkorou porazil 3:1 Chanty Mansijsk, po asistenci si připsali čeští útočníci Zbyněk Irgl a Libor Pivko.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Čeljabinsk 4:3 (za domácí Kreps 1+0, Novotný 0+1), Jekatěrinburg - Novokuzněck 2:3, CSKA Moskva - Omsk 1:2 (za hosty Červenka 1+0), Spartak Moskva - Nižnij Novgorod 1:4, Dinamo Minsk - Chanty Mansijsk 3:1 (za domácí Irgl a Pivko oba 0+1).

Reklama

Související témata: