Hlavní obsah

Červenka čtvrtým gólem v sezóně pomohl k výhře Omsku

MOSKVA

Nejlepší střelec uplynulé sezóny Roman Červenka táhne svými góly Omsk i v novém ročníku KHL. Český hokejový útočník v sobotu pomohl Avangardu čtvrtou trefou v sezóně k vítězství 4:3 nad Spartakem Moskva.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Pětadvacetiletý Červenka se prosadil ve 38. minutě a poslal svůj tým do vedení 3:2. Hostům se sice podařilo ještě do přestávky vyrovnat, ale o vítězství týmu českého trenéra Rostislava Čady rozhodl v 54. minutě Alexandr Něstěrov.

Omsk je s jedenácti body z šesti zápasů v čele tabulky Východní konference spolu s mistrovskou Ufou, jež dnes prohrála 1:3 v Chabarovsku. Na výhře Amuru se podíleli asistencemi Petr Vrána a Jakub Petružálek.

V utkání Magnitogorsk - Čerepovec se poprvé v sezóně střelecky prosadili zkušení útočníci Tomáš Rolinek a Josef Straka. Spokojenější mohl být Straka, jehož Severstal na ledě Metallurgu vyhrál 5:2.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Ufa 3:1 (za domácí Vrána a Petružálek oba 0+1), Novokuzněck - Kazaň 4:3, Novosibirsk - Nižněkamsk 1:4, Omsk - Spartak Moskva 4:3 (za domácí Červenka 1+0), Chanty Mansijsk - Viťaz Čechov 1:0, Magnitogorsk - Čerepovec 2:5 (Rolinek - Straka oba 1+0).

Reklama