Hlavní obsah

Hokejista Jašin podepsal smlouvu s CSKA Moskva

MOSKVA

Ruský hokejista Alexej Jašin se stane posilou CSKA Moskva, kde podepsal smlouvu do konce této sezony. Sedmatřicetiletý útočník po překvapivém konci v Petrohradu dlouho jednal s celkem NHL New York Islandes, ale nakonec zůstane v KHL.

Foto: www.khl.ru

Alexej Jašin působil naposledy v Petrohradu

Článek

"Jsem rád, že se to konečně stalo skutečností. Hokej mi scházel. Sledoval jsem několik zápasů CSKA z tribuny a úplně jsem cítil, jak mě to táhne na led," uvedl pro server Sportbox.ru, který za moskevský tým už krátce hrál v sezoně 1995/1996, kdy ve čtyřech zápasech nasbíral stejný počet bodů.

Jašin skončil v Petrohradu spolu s dalším veteránem Maximem Sušinským krátce po příchodu českého trenéra Miloše Říhy na lavičku ambiciózního celku. Své rozhodnutí o dalším působišti nechtěl uspěchat a zvažoval své možnosti.

Z návratu na led po dlouhé přestávce nemá obavy. "Nemůžu říct, že bych byl z toho čekání nervózní. Fyzicky jsem v pořádku. Navíc jsem si byl víc než jistý, že všechna zdravotní vyšetření dopadnou dobře. Jen jsme potřebovali vyřešit všechny potíže kolem podpisu nové smlouvy," řekl Jašin.

Jašin působí v Kontinentální hokejové lize od roku 2007, kdy opustil po deseti letech NHL. V týmu "Ostrovanů" z New Yorku a předtím v Ottawě byl vůbec prvním ruským kapitánem v zámořské soutěži.

Reklama