Hlavní obsah

VIDEO: Na ledě nejsou brankáři, Poprad přesto šestkrát míjí prázdnou branku!

grg, iviSport.cz

Celkem šest střel vyslali hokejisté Popradu na branku v závěru utkání Kontinentální ligy (KHL) s Nižným Novgorodem, aniž by se dočkali gólu. Na tom by za normálních okolností nebylo nic divného, jenže... Za celou tu dobu stříleli na prázdnou branku! Soupeř totiž zkoušel power play a tak odvolal brankáře. Přesto ale domácí nebyli schopni dostat puk mezi dvě tyčky opuštěné branky.

Foto: Peter Lázár, ČTK

Hokejisté týmu HC Lev během tréninku v Popradu

Článek

"Poprvé jsem to zkazil já," hlásil se k odpovědnosti český útočník Tomáš Netík, jenž prázdnou branku minul jako první. "Když jsem viděl prázdnou bránu, tak jsem najednou zpanikařil a udělal to, co bych normálně neudělal," sypal si popel na hlavu.

"Ten náš závěr zápasu byl teda famózní," usmíval se brankář Popradu Ján Laco. "Aspoň že jsme je drželi u nich v obranné třetině," dodal v dobré náladě.

Na ledě nebyl žádný brankář

Možná domácí hráče vykolejilo, že sami hráli bez brankáře! Při power play Novgorodu totiž rozhodčí avizoval vyloučení hostí a gólman Popradu Laco tak zamířil na střídačku, aby za něj naskočil další hráč. Ani v šesti ale nebyli Lvi schopni skórovat. O radost z vítězství 2:0 ale nepřišli.

Reklama

Související témata: