Hlavní obsah

VIDEO: Zuřivá bitka dvou Kanaďanů v ruské KHL byla vybrána za Top 1 v listopadu

PRAHA

Nejkvalitnější bitku v ruské Kontinentální lize za uplynulý měsíc obstarali Kanaďané. John Mirasty z Viťjazu Čechov a Josh Gratton z Barysu Astana si poslali pár rázných pozdravů a server Championat.com označil jejich vášnivý tanec za nejlepší v měsíci listopadu. Oba šli do sebe pěstmi naprosto neúprosně.

Foto: khl.ru

John Mirasty v šatně. Není divu, že tento kousek vyhledává bitky.

Článek

Výkon těchto dvou Kanaďanů byl poté označen za jednu z nejlepších bitek v historii KHL. Tito dva boxeři na bruslích se předtím pobili ještě jednou. Jejich první souboj byl označen jako druhý nejlepší listopadový. Při druhém si dali více záležet, skončili na místě nejvyšším.

V první pětce rvaček jeden na jednoho se ocitli tři hráči Viťjazu Čechov, což při renomé tohoto klubu asi není překvapení. A pokaždé šlo o kanadské hráče - brankář Matthew Dalton a útočníci Jeremy Jablonski a Jon Mirasty. Oba forvardi se dostali mezi prvních pět dokonce dvakrát.

Stejně jako Darcy Verot z CSKA Moskva, kterého poznala před pár týdny i česká extraliga. Tento Kanaďan se ale v dresu českého mistra dlouho neohřál. Jeho měsíční zkouška padla po jednom zářijovém utkání, ve kterém si připsal celkem dvanáct trestných minut, poté se vrátil do KHL, zamířil do CSKA, kde mu moskevský klub nabídl vyšší finance.

A odkud přišel Verot do Třince? Ano, z Čechova, kde byl tři roky a podílel se i na hromadné bitce proti Avangardu Omsk, kde ho poznal i Jaromír Jágr, který pro něj ani po delší době neměl slova chvály. „Není to férový hráč, je to s prominutím sráč,“ řekl.

Reklama