Hlavní obsah

Dynamo - Petrohrad 2:0Jaškin vylepšil vlastní klubový rekord

Moskva
Aktualizováno

Nejlepší kanonýr Kontinentální hokejové ligy Dmitrij Jaškin vylepšil vlastní klubový rekord Dynama Moskva v počtu vstřelených gólů v základní části. V pondělním utkání zpečetil střelou do prázdné branky vítězství 2:0 nad Petrohradem a 32. brankou v sezoně překonal výkon z předchozího ročníku. Na rekordní gól čekal Jaškin čtyři zápasy, umožnil mu ho vstřelit lídr produktivity celé soutěže Vadim Šipačov, který mu přihrál v brejku dva na jednoho po zisku puku při hře soupeře bez brankáře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin střílí vítězný gól českého týmu v utkání s Finskem.

Článek

Pořadí střelců KHL vede Jaškin s náskokem devíti gólů před trojicí pronásledovatelů a je na nejlepší cestě stát se třetím českým králem střelců v základní části. V sezoně 2008/09 to dokázal Jan Marek v dresu Magnitogorsku, o dva roky později Roman Červenka hrající tehdy za Omsk.

Dynamo si čtvrtou výhrou za sebou prakticky zajistilo účast v play off. V osmi zbývajících zápasech mu stačí získat bod.

Lukáš Sedlák vstřelil třináctý gól v sezoně, na druhou branku Čeljabinsku v domácím utkání s Kazaní přihrál, Traktor ale podlehl nejlepšímu týmu soutěže 2:3. U Sedlákovy trefy v úvodu druhé minuty zápasu asistoval Tomáš Hyka, který vede s 38 body za 12 branek a 26 přihrávek klubovou produktivitu.

Sedlák (13+17) v úvodu zápasu dorazil do sítě puk po vyražené Hykově střele a od českého spoluhráče se odpoutal na druhém místě v týmové tabulce střelců. Nyní o tři góly zaostává za kolegou českého dua z útočné formace Vitalijem Kravcovem, který se tentokrát neprosadil.

Vedení domácím vydrželo do předposlední minuty první třetiny. Soupeř pak dal po gólu i ve druhé a poslední části a o třetí vítězství ho už nepřipravil ani gól Nicka Bailena, který po Sedlákově teči snížil dorážkou do prázdné branky z bezprostřední blízkosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Kovář během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Švédské hokejové hry.

Brankář Jakub Kovář přispěl 31 zákroky k vítězství Jekatěrinburgu na ledě Barysu Nur-Sultan 3:2. Avtomobilist vyhrál po čtyřech porážkách a ve Východní konferenci se posunul na páté místo o bod před Čeljabinsk i Barys.

Výsledky zápasů KHL:
Barys Nur-Sultan - Jekatěrinburg 2:3
Čeljabinsk - Kazaň 2:3 (za domácí Sedlák 1+1, Hyka 0+1)
Nižnij Novgorod - Kunlun Red Star 3:0
Dynamo Moskva - Petrohrad 2:0 (Jaškin 1+0).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články