Hlavní obsah

Minsk - Dynamo 4:6Stav série PPJaškin vstřelil při výhře Dynama 35. gól a vyrovnal český rekord

Moskva/Praha
Aktualizováno

Útočník Dmitrij Jaškin pomohl 35. gólem v sezoně k výhře Dynama Moskva 6:4 nad ledě Dinama Minsk a vyrovnal český střelecký rekord v Kontinentální hokejové lize. Pětatřicet branek zaznamenali Jan Marek a Pavel Brendl v premiérovém ročníku soutěže 2008/09.

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Jaškin v dresu Dynama Moskva

Článek

Sedmadvacetiletý Jaškin se dnes prosadil ve 32. minutě, kdy ho domácí obrana nechala úplně volného před gólmanem Dominikem Furchem. Odchovanec Vsetína před krajanem zamíchal pukem a forhendovou střelou zvýšil na 4:2. Furch zápas nedochytal, po pěti inkasovaných gólech ho od třetí třetiny nahradil Danny Taylor.

Nejužitečnější hráč minulé sezony Jaškin také zaznamenal dvě asistence, včetně efektní fotbalové patičky před gólem Dmitrije Kagarlického v závěru druhé třetiny. Vedle 35 gólů, díky nimž suverénně vládne tabulce střelců základní části, má český reprezentační útočník na kontě 19 přihrávek.

Ve zbývajících čtyřech zápasech základní části může Jaškin zaútočit také na druhý nejlepší střelecký výkon v historii soutěže 36 branek, které nastříleli Američan Steve Moses a kanadský útočník reprezentující Kazachstán Nigel Dawes. Rekord drží Sergej Mozjakin z Magnitogorsku, jenž v sezoně 2016/17 zaznamenal 48 gólů.

Útočníci Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka se oba třemi body podíleli na vítězství Čeljabinsku 4:3 v prodloužení nad Magnitogorskem. Za poražený Metallurg skóroval Andrej Nestrašil.

Hyka se Sedlákem jsou nejproduktivnějšími Čechy v KHL po Jaškinovi a dnes neměli prsty pouze v první brance Traktoru. Sedlák se zapsal ve 39. minutě mezi střelce poté, co tečoval nohou Hykovu střelu, a zvýšil na 2:1. U dalších dvou branek si produktivní české duo připsalo asistence.

Magnitogorsk, jenž má stejně jako Čeljabinsk jisté play off, zachránil bod díky vyrovnání Sergeje Plotnikova na 3:3 v čase 59:59. Prodloužení už po 69 sekundách ukončil po souhře s Hykou a Sedlákem americký obránce s běloruským pasem Nick Bailen.

Statisticky nejlepší zápas v sezoně odehrál obránce Vojtěch Mozík, jenž dvěma góly a asistencí přispěl k výhře Kunlunu 4:2 nad Soči. Oběma mužstvům patří předposlední místo v tabulkách jejich konferencí.

Obránce Michal Jordán rozhodl o výhře Chabarovsku 2:1 v prodloužení nad Jekatěrinburgem. Ve čtvrté minutě nejprve zabránil akci hostů a po rychlém protiútoku vyzrál na Jakuba Kováře, který si vedle 38 úspěšných zákroků připsal i asistenci u přesilovkové branky Gregorije Bělousova.

Utkání bylo i soubojem českým gólmanů, za Amur totiž nastoupil Marek Langhamer a pochytal 37 z 38 střel hráčů Avtomobilistu. Jekatěrinburg má i přes prohru již jistý postup do play off, ve Východní konferenci KHL je sedmý. Chabarovsk je desátý a sezona mu na konci února skončí.

Výsledky KHL
Chabarovsk - Jekatěrinburg 2:1 v prodl. (Jordán 1+0 - Jakub Kovář 0+1)
Novosibirsk - Nižněkamsk 2:1 v prodl.
Barys Nur-Sultan - Omsk 3:2 v prodl.
Čeljabinsk - Magnitogorsk 4:3 v prodl. (Sedlák 1+2, Hyka 0+3 - Nestrašil 1+0)
Kunlun Red Star - HK Soči 4:2 (Mozík 2+1)
Čerepovec - Jaroslavl 2:3
Dinamo Minsk - Dynamo Moskva 4:6 (za hosty Jaškin 1+2)
CSKA Moskva - Viťaz Podolsk 3:1
Petrohrad - Spartak Moskva 3:1

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články