Hlavní obsah

Omsk - Magnitogorsk 4:0Stav série 3:2Hrubec podruhé v sérii vychytal nulu a Omsk vede na zápasy

Brankář Šimon Hrubec podruhé ve čtvrtfinálové sérii play off KHL vychytal všechny střelce Magnitogorsku a hokejisté Omsku se ujali vedení 3:2 na zápasy. Druhým hrdinou Avangardu v pátém utkání, které domácí tým vyhrál 4:0, byl kanadský útočník Corban Knight, autor hattricku.

Foto: khl.ru

Radost hokejistů Omsku ve čtvrtfinále proti Magnitogorsku.

Článek

Hrubec znovu dostal příležitost v základní sestavě, ačkoliv v předchozím duelu při debaklu 1:7 po čtyřech inkasovaných gólech a dvou třetinách střídal. Při návratu série do Omsku ale hráči Magnitogorsku na českého gólmana nevyzráli a při jejich střelecké převaze se neujal žádný z 38 pokusů mířících mezi tyče.

Hrubec navázal na výkon z třetího duelu na ledě soupeře (3:0) a tentokrát bezchybný výkon korunoval i asistencí u posledního gólu. Po jeho zákroku bez hokejky trefil Knight přes celé hřiště prázdnou branku při power play soupeře. Nedlouho před tím zvýšil na 3:0 zbylý úspěšný střelec zápasu Jegor Činachov.

Omsk může v neděli na ledě Magnitogorsku sérii rozhodnout a stát se soupeřem Kazaně ve finále Východní konference. V Západní konferenci se dnes rozhodlo teprve o prvním účastníkovi a stal se jím Petrohrad, který po výhře 4:0 vyřadil Dynamo Moskva výsledkem 4:1 na zápasy. Play off tak skončilo i pro nejlepšího střelce základní části Dmitrije Jaškina, který proti Petrohradu dosáhl v pěti zápasech bilance dvou gólů a jedné asistence a celkově v deseti zápasech play off zaznamenal osm bodů (5+3).

Čtvrtfinále play off KHL:
Východní konference - 5. zápas:
Omsk - Magnitogorsk 4:0 (Hrubec 0+1 a čisté konto), stav série 3:2.
Západní konference - 5. zápas:
Petrohrad - Dynamo Moskva 4:0, konečný stav série 4:1.

Reklama

Související témata: