Hlavní obsah

Útočník Voráček z Philadelphie posílí Lva Praha

Praha

Zajímavou posilu ulovil díky výluce v NHL nováček KHL Lev Praha. Z Philadelphie získal útočníka Jakuba Voráčka. Pražský klub usiluje také o Jiřího Hudlera z Calgary.

Foto: Sport.cz

Jakub Voráček bude hrát KHL za Lva Praha.

Článek

"Se Lvem jsme se dohodli," potvrdil třiadvacetiletý Voráček serveru isport.cz. Mistr světa z roku 2010 podepsal v červenci s Philadelphií nový čtyřletý kontrakt, podle nějž si má vydělat celkem 17 milionů dolarů.

"Na KHL se těším, ještě jsem v ní nehrál, ale určitě to bude kvalitní soutěž. Navíc tam bude i hodně hráčů z NHL," řekl Voráček.

Odchovanec kladenského hokeje přiznal, že v extralize by nastoupil jen v mateřském klubu po boku Jaromíra Jágra. "Ale chápu Džegra, že nemohl vzít všechny nás Kladeňáky, protože ty pojistky jsou hrozně drahý," dodal.

Voráček by do KHL mohl zasáhnout už ve čtvrtečním utkání proti Omsku. "Lev to má skvěle rozehraný a doufám, že mu to takhle vydrží. Už se moc těším," poznamenal český útočník.

Lev bude vedle Hudlera lákat ještě jednoho hráče. Vedení Kontinentální ligy totiž povolilo klubům tři akvizice z přerušené NHL.

Reklama

Související témata: