Hlavní obsah

Škoula v Omsku skončil, zájem o jeho služby projevil Lev Praha

Omsk/Praha

Český hokejový obránce Martin Škoula ukončil po dvou letech působení v Avangardu Omsku. Reprezentační bek, jenž v roce 2001 vybojoval v barvách Colorada Stanleyův pohár, má namířeno do týmu nováčka KHL Lev Praha. Sibiřský celek o jeho odchodu informoval na svých oficiálních internetových stránkách. Zástupci Lva potvrdili, že se zkušeným zadákem jednají.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Škoula dorazil na sraz české hokejové reprezentace.

Článek

"Dotažené to není, ale zájem máme," sdělil ČTK tiskový mluvčí Lva Jan Rachota. Pražský tým je momentálně v Magnitogorsku, pak tým kouče Josefa Jandače čekají zápasy v Čeljabinsku a Jekatěrinburgu. Do nich Škoula určitě nezasáhne. "Pokud se vše podaří dořešit, nastoupí v domácích utkáních příští týden," uvedl Rachota.

Dvaatřicetiletý Škoula, který v NHL odehrál včetně play off 859 zápasů za Colorado, Anaheim, Dallas, Minnesotu, Pittsburgh a New Jersey, hájil barvy Omsku od roku 2010. Litoměřický rodák startoval i na mistrovství světa v letech 2004, 2006, 2010 a olympijských hrách v Salt Lake City 2002. V minulé sezóně v reprezentaci z osobních důvodů chyběl.

Reklama

Související témata: