Hlavní obsah

Škoula definitivně končí v pražském Lvu

Český obránce Martin Škoula definitivně končí angažmá v týmu Lev Praha hrající Kontinentální hokejovou ligu (KHL). Nováček soutěže před týdnem zařadil vítěze Stanleyova poháru z roku 2001 s Coloradem na listinu nechráněných hráčů a následně jej poslal na farmu do prvoligových Litoměřic. V pondělí se obě strany dohodly na ukončení kontraktu a třiatřicetiletý bek si může hledat nové působiště. Lev to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Škoula (vlevo) na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Do Lva přišel Škoula na konci září z Omsku a v dresu českého zástupce v KHL si připsal v 21 zápasech osm bodů za gól a sedm asistencí. V bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách měl šest záporných bodů. Za Litoměřice, odkud pochází, odehrál čtvrteční zápas proti Kadani.

Škoula působil v KHL od roku 2010, kdy přišel do Omsku po dlouholetém působení v NHL. Letos si zahrál s Omskem i finále Gagarinova poháru a v Kontinentální lize odehrál včetně play off 169 utkání a získal 59 bodů (8+51).

Za 11 sezón v NHL si připsal v dresech Colorada, Anaheimu, Dallasu, Minnesoty, Pittsburghu a New Jersey v základní části v 776 duelech 196 bodů (44+152). V 83 utkáních play off přidal gól a 13 asistencí. Za českou reprezentaci si Škoula zahrál na mistrovství světa v letech 2004, 2006 (stříbro) a 2011 (bronz).

Reklama