Hlavní obsah

Cenu mi dali asi jen proto, že jsem Čech. Kováře překvapilo vyhlášení nejlepším hráčem utkání se Lvem

Martin KézrPrávo

Z ledu pražského Lva si odnesl cenu pro nejlepšího hokejistu utkání. Navíc si asistencí u druhé branky Magnitogorsku český reprezentační útočník Jan Kovář znovu vylepšil výrazné zisky v kanadském bodování. S bilancí 6+10 z dvanácti zápasů už je dokonce nejproduktivnějším hokejistou celé KHL a Magnitogorsk nakonec v české metropoli urval osmou výhru v řadě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Kovář

Článek

Hosty přitom dělily tři vteřiny od porážky. Stihli ale vyrovnat a v prodloužení pak rozhodl Magnitogorsk přesilovkovým gólem. „Musíme být rádi za dva body. Já jsem ale hrál dost špatně a cenu jsem si vůbec nezasloužil. Asi mně ji dali jen proto, že jsem Čech. Nebudu se za nic skrývat, můj výkon v Praze nebyl dobrý," tvrdil Kovář, jenž z kabiny vítězů doslova prchal.

Převlečený byl snad deset minut po utkání, ještě na mokré tělo navlékal košili. „Ještě musím pro ručník," běžel zpátky do šatny, a pak už skutečně spěchal alespoň chvíli promluvit si s rodinou a kamarády. „Přijela do Prahy spousta známých, z Plzně i rodného Písku. Byli vidět a slyšet. Vytvořili tady snad větší kotel, než měl Lev. Sehnal jsem čtyřicet lístků, a kdybych jich měl stovku, udal bych je všechny," přece jen se usmál Kovář, které však neměl na své blízké moc času.

Ještě v pondělí večer hráči Magnitogorsku odjížděli z Prahy autobusem do Bratislavy. „Musíme doufat, že ve středu na Slovanu zahraju lépe. Přece jen ale zápas v Praze byl pro mne docela zvláštní, zvlášť když hráli na začátku českou i ruskou hymnu. Snad je jasné, kterou jsem bral jako tu pro sebe," vykládal už na odchodu.

Reklama

Související témata: