Hlavní obsah

Lev - Jaroslavl 2:1Stav série 2:0Lev je v půli cesty do finále KHL, Jaroslavl udolal i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Oystrick 1 : 0
39. Zackrisson 2 : 0
50. Averin 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Pražský Lev chvátá do finálového souboje o Gagarinův pohár! Vítězstvím 2:1 zvládl doma i druhé finále Západní konference s Jaroslavlí a do Ruska pojede k nedělnímu souboji (od 15 hodin na Sport 1) s vedením 2:0 na zápasy.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hráči Lva se radují z gólu ve druhém semifinálovém utkání proti Jaroslavli.

Článek
Fotogalerie

Skvělá defenzíva podpořená bezchybným gólmanem Petrim Vehanenem a pevnější nervy ve vypjatých momentech, to byly dva klíče k vítězství týmu kouče Kariho Jalonena 2:1, po němž hokejistům nadšeně aplaudovala většina z 9519 diváků v O2 Areně. „Za dva zápasy dostat doma jediný gól, to je hodně dobrá vizitka," pochvaloval si kanadský obránce Lva Nathan Oystrick. „Ale ještě nás čeká dost práce," upozornil.

Lokomotiv měl stejně jako ve středu aktivnější nástup do zápasu a Vehanen musel opakovaně roztáhnout své betony přes celé brankoviště, aby zabránil inkasovanému gólu. Lev opět poslala do sedla využitá přesilovka, vždyť v početní převaze vstřelil své vítězné trefy v předchozích dvou zápasech. Tentokrát se o gól postarala spolupráce Petra Vrány se střílejícím Oystrickem.

Domácí dostali šanci prokázat svou šikovnost v přesilovkách i při 79 sekund trvající početní převaze pět na tři, ale ta se jim příliš nevyvedla. Ve 36. minutě vytekly nervy hostujícímu útočníkovi Igoru Musatovovi, jenž předvedl, jak se dá inkasovat 29 trestných minut najednou.

Gólman se musí chránit, ví Oystrick

Při potyčce před Vehanenem totiž udeřil soupeře hlavou a na ledě bylo dusno. „Pokud mají problém, budeme se prát," bojovně hlásil obránce Lva Ondřej Němec. „Hrají tvrdě a my musíme našeho gólmana co nejvíce chránit," přitakával Oystrick.

Lev tak mohl hrát sedm minut v kuse přesilovku. Výhodu si sice zkrátil špatným střídáním a trestem za příliš mnoho hráčů na ledě, ale při hře čtyř proti čtyřem se prosadil Zackrisson po akci Sekáče.

Jaroslavl se pustila do závěrečného tlaku, také si zahrála v pěti proti třem a výhodou na rozdíl od svého soupeře nepohrdla, snížil Averin. Lev inkasoval v play off celkem po necelých 207 minutách! Závěrečné desítky vteřin byly pro domácí hodně perné, ale obětavou hrou druhou výhru v sérii uhájili. „Přesně takový výkon ale budeme potřebovat zopakovat i v Jaroslavli," vyhlíží třetí duel kouč Lva Kari Jalonen.

Semifinále play off Kontinentální hokejové ligy - 1. zápas
Lev Praha - Jaroslavl 2:1
Branky a nahrávky: 12. Oystrick (Vrána, Mäenpää), 39. Zackrisson (Sekáč) - 50. Averin (Plotnikov, Kronwall). Rozhodčí: Bulanov, Sergejev - Michel, Šichanov. Vyloučení: 6:7, navíc Musatov (Jaroslavl) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 9519. Stav série: 2:0.
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal - Azevedo, Novotný, Ridderwall - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Klepiš, Zackrisson, Matai. Trenér: Kari Jalonen.
Jaroslavl: Sanford - Jakovlev, Kronwall, Holös, Višněvskij, Gorochov, Pašnin, Vasiljev, Ljubuškin - Plotnikov, Apalkov, Averin - Černikov, Petrov, Platt - Galimov, Kartajev, Koňkov - Musatov, Sprukts, M. Redlihs. Trenér: Dave King.

Reklama

Související témata: