Hlavní obsah

Nemůžu vyloučit, že dojde na nejhorší scénář. Situace Lva je velmi vážná, přiznává šéf KHL

Praha

Přiznávají finanční potíže, které jejich klub trápí, za žádných okolností však nechtějí potvrdit informace, že pražský Lev po dvouletém působení v Kontinentální lize končí a další sezónu si nezahraje. Šéfové Lva prý nastalou situaci intenzivně řeší, definitivně jasno by mělo být v pondělí. I prezident KHL Alexander Medveděv doufá v zázrak, připraven je ale na jakoukoliv variantu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Lva Praha - ilustrační foto.

Článek

Ani spanilá jízda loňskou sezónou zakončená postupem do finále Gagarinova poháru Lvu při vábení sponzorů nepomohla. Klubovému vedení došly peníze, rozpočet na novou sezónu se nedaří naplnit. Proto je takřka stoprocentně jisté, že KHL bude v nacházejícím ročníku ochuzena o svého vicemistra.

„K dnešnímu dni jednání o budoucnosti Lva v Kontinentální lize pokračují. Počkejme do konce týdne, kdy by mělo být jasněji," snažil se v rozhovoru pro ruskou agenturu ITAR-TASS neztrácet optimismus šéf KHL Alexander Medveděv.

Jenže i on sám musel připustit, že finanční problémy Lva jsou nemalé. „Ano, situace je velmi vážná. Nemůžu vyloučit možnost, že dojde i na ten nejhorší scénář. Ještě ale není nic ztraceno," prohlásil Medveděv.

Ten sice připustil, že ztráta jediného českého zástupce by byla pro KHL ochuzením, Lev si ale své problémy musí vyřešit sám. Pomoc seshora je nemožná. „Záleží nám na všech klubech, jenže není možné, abychom zajišťovali jejich rozpočty."

Lev se tak může stát již třetím klubem, který by do nadcházejícího ročníku KHL oproti tomu uplynulému nezasáhl. Rovněž kvůli finančním problémům skončil Spartak Moskva, pro nestabilní situaci na Ukrajině vypadl Donbass Doněck. Novými účastníky naopak budou Soči, Lada Togliatti a Jokerit Helsinky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články