Hlavní obsah

Kundrátek stále čeká na nabídky z NHL, tvrdí trenér Slovanu Říha

Litoměřice

Hokejisté Slovanu Bratislava zahájili přípravu na novou sezónu v Kontinentální lize soustředěním v Litoměřicích. Český kouč Miloš Říha starší má v současné době v kádru i několik krajanů, přičemž otazníky se vznášejí nad případným setrváním či odchodem reprezentačního beka Tomáše Kundrátka. Zkušený trenér přiblížil svoje poznatky z úvodu přípravného období na litoměřickém zimním stadiónu i v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloš Říha.

Článek

Co je důvodem toho, že absolvujete počáteční tréninkovou fázi právě v Litoměřicích?

Hledali jsme vhodné místo pro soustředění, ale vzhledem k brzkému startu bylo těžké najít stadión, kde by byl od 4. července k dispozici led. Chtěli jsme jet do Popradu, Přerova, nakonec jsme se domluvili v Litoměřicích. Zdejší klub nám vyšel vstříc.

Tým Litoměřic trénuje v první lize váš syn Miloš Říha mladší.

To jestli tady Miloš působí, nebo ne, nebylo tak důležité, i když to zorganizoval a předtím samozřejmě doporučil.

Byl jste už někdy s hokejem na půdě litoměřického klubu?

Pro mě to je novinka. Nikdy jsem tady při trenérské práci v české extralize nehrál, ani s ruským mužstvem. Ale dojmy jsou vynikající - pohoda, klid. Všechno, co si přejeme a potřebujeme, máme zajištěné.

Jak vypadá hráčský kádr Slovanu Bratislava na prahu nadcházející sezóny?

Čtyři hráči tu ještě chybí pro zranění, další čtyři jsou v nějakém jednání.

Ze Slovanu odešel český reprezentační útočník Lukáš Kašpar do Dynama Moskva. A co Tomáš Kundrátek?

Jak to s ním dopadne, to nevím. Záleží na dohodě a domluvě s vedením. Čeká na nějaké nabídky z NHL, takže jeho působení je s otazníkem. Pořád má možnosti ohledně termínu, kdy může odejít do zámoří.

Z osvědčených českých hráčů se v Litoměřicích připravují kromě Václava Nedorosta, který je stálicí Slovanu, i nově příchozí útočníci Jakub Valský z Liberce, Radek Smoleňák ze Záhřebu a Tomáš Kubalík z Ingolstadtu.

Kuba Valský měl dvě dobré sezóny v Liberci, jemuž na jaře pomohl k titulu. Radka Smoleňáka známe už z KHL, je to zkušený hráč. Co se týče Tomáše Kubalíka, na něj jsme dostali doporučení. Kluci jsou v přípravě tři dny, uvidíme, co nám v týmu odvedou.

Počítáte během soustředění i s přípravnými zápasy?

České extraligové celky mají dovolenou, takže budeme hrát jen modelovaná utkání mezi sebou, ale i s rozhodčími a časomírou. Jak jsem už říkal, poprvé v historii začínáme na ledě takhle brzy.

Co říkáte na odchod útočníka Milana Bartoviče ze Slovanu do Liberce?

Milan Bartovič odvedl kus práce pro Slovan Bratislava. Byl kapitánem mužstva a potom to předal, s čímž neměl žádné problémy. Je to nesmírně pracovitý člověk. Pořád je rychlým a skvělým bruslařem jako před několika lety. Svým způsobem jsem rád, že odešel právě do Liberce, kde bydlí a má vztahy k tamnímu klubu.

Sledujete hráčské pohyby v české extralize?

Hokejové změny nastávají a trenéři se s tím musejí vypořádat. Všichni hráči chtějí jít dál a do lepších mužstev a za lepšími podmínkami. S tím se nedá nic dělat.

Reklama

Související témata: