Hlavní obsah

Hráči do toho možná říznou a nenastoupí. Situace ve Slovanu je kritická, říká Smoleňák

Bratislava

Slovenskému zástupci v Kontinentální hokejové lize Slovanu Bratislava reálně hrozí, že hráči nenastoupí k pátečnímu utkání proti Metallurgu Novokuzněck, protože klub jim dluží plat za čtyři měsíce. Ve středu tým podlehl 2:5 Novosibirsku, otrávení diváci odcházeli z hlediště předčasně. „Situace je kritická,“ přiznal český útočník Slovanu Radek Smoleňák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Smoleňák na archivním snímku.

Článek

Vedení klubu přislíbilo, že platy hráčům doplatí do konce listopadu, ale to se nestalo. „Situace je neúnosná. Ve čtvrtek si jako tým sedneme a uvidíme, co podnikneme dál, abychom dali najevo, že už to stačí a že takhle to dál nejde," uvedl Smoleňák. „Jsme hokejisti, hrajeme naplno a chceme vyhrávat. Děláme si svou práci a potřebujeme za ni nějaké ohodnocení. Jsou tady kluci, kteří už mají hodně hluboko do kapsy, mají rodiny, děti, musí platit jídlo, nájmy a podobně," dodal.

Český útočník přiznal, že nikdy nic podobného v kariéře nezažil a on i ostatní hráči to mají stále v hlavách. „Když přijde člověk domů s prázdnou už několikátý měsíc a manželky se ptají, kde jsou peníze..." krčil zklamaně rameny Smoleňák. Český útočník navzdory všemu příchodu do Slovanu nelituje. „Máme tady super mužstvo i lidi kolem. Ale řešit neustále peníze nikoho nebaví," dodal smutně.

Trenér Slovanu Miloš Říha se na tiskové konferenci snažil situaci uklidňovat. Tvrdil, že vedení klubu finance řeší a klub má podpořit nejmenovaný ruský partner. „Ruská strana to slíbila a my na to pořád čekáme. Myslím si, že to přijde, ale to je otázka na někoho jiného," řekl. Říha zdůraznil, že on se stará o sportovní stránku a mužstvo se na trénincích stále poctivě připravuje.

Reklama

Související témata: