Hlavní obsah

Před řvoucí lůzu se nevrátíme, vzkazuje Slovan Bratislava šéfovi slovenské ligy

Bratislava

Šéf slovenské hokejové Tipsport ligy Richard Lintner řekl na adresu Slovanu Bratislava, aby už přestal hrát nesmyslná utkání v Kontinentální hokejové lize (KHL) a vrátil se na domácí stadióny. Generální manažer Slovanu Maroš Krajči mu přes klubový web vzkázal, že mužstvo z hlavního města nemá zájem o utkání před řvoucí lůzou na slovenských zimních stadiónech.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenští hokejoví fanoušci.

Článek

„KHL je špičková globální liga. Proč má fanoušek Slovanu vyměnit kulturní a tolerantní prostředí arén v Petrohradu, v Moskvě nebo v Jaroslavli, kde hráče po každém utkání vytleskají, za slovenské zimní stadióny, kde je i pět let po odchodu Slovanu nejpopulárnějším skandováním ´HC Slovan sku...ná Bratislava´?" položil řečnickou otázku Krajči. Lintnerovi vzkázal, že každé utkání v Bratislavě navštěvuje mnohem víc diváků, než všechna utkání slovenského ligového kola dohromady.

Končit v polovině února?

Šéf slovenské hokejové ligy tvrdí, že utkáním v Bratislavě chybí rivalita a atmosféra derby. „Slovan hraje proti týmům, jejichž názvy fanoušci mnohdy ani neznají," řekl Lintner pro server sport.sk. Vyjádřil se rovněž k tomu, že Slovan se letos neprobojoval do play off KHL a sezónu ukončil v polovině února. „Končit sezónu v čase, když všude jinde jde právě do tuhého, je pro mě nepochopitelné," konstatoval.

Krajči mu vzkázal, že Lintner nemá se Slovanem nic společného „kromě pravidelných žádostí o volné nebo zlevněné VIP vstupenky, aby mohl zhlédnout vyprodaná utkání Slovanu v KHL". Generální manažer připomněl, že utkání KHL zvýšila průměrnou návštěvnost na bratislavském zimním stadiónu o 3000 lidí a hodnota vstupenek se zdvojnásobila, až ztrojnásobila.

„O značce, produktu a budoucnosti HC Slovan Bratislava mají právo se vyjadřovat pouze majitelé, akcionáři, zaměstnanci a fanoušci, z nichž mnozí mají ke klubu celoživotní vztah," zdůraznil Krajči.

Reklama

Související témata: