Hlavní obsah

Okradli bývalého sparťana! Přišel i o brusle a nemohl hrát

Pořádný šok zažili během přípravy hokejisté Jekatěrinburgu, týmu z Kontinentální ligy. Mužstvo, kde působí například český brankář Jakub Kovář či bývalý bek pražské Sparty Michal Čajkovský, okradli před turnajem v Nižním Novgorodu. Lapkové provětrali kabinu pořádně, zmizely dresy, brusle, hokejky. Čajkovský dokonce nemohl nastoupit, pro dvoumetrového obra nesehnali náhradní výstroj.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Kovář během tréninku hokejové reprezentace

Článek

Porážku s Kazaní (3:4 PP) tak sledoval bývalý sparťan jen z hlediště. „Nevím, kde mi tak rychle seženou nové brusle, které mám navíc udělané na míru. Pochybuji, že na turnaji ještě zasáhnu do hry," řekl pro Nový čas slovenský obránce Čajkovský.

To Jakub Kovář zápas odchytal. Každopádně to byl pro hráče obrovský šok, když přišli ráno před utkáním do šatny a zjistili, že tam řádili zloději. „Viděl jsem, že řadě hráčů ukradli dresy, brusle, rukavice," konstatoval pro změnu slovinský útočník Rok Tičar.

„Ukázalo se, že je dobře, že máme široký kádr. Nakonec jsme ten zápas mohli odehrát. S něčím takovým jsme se ale setkali poprvé v životě a přeju si, aby se to už nikdy nestalo," dodal útočník, který si během kariéry zahrál i v německé nejvyšší soutěži či za Slovan Bratislava.

Stejně jako Čajkovský ale do zápasu nezasáhl, ze hry byl i Alexej Michnov. Pro zmíněné hráče nebyla k dispozici náhradní výstroj. Turnaj incident nenarušil, hraje se podle plánu, jen se zápasy přesunuly do druhé haly sportovního komplexu.

Reklama