Hlavní obsah

Konec ještě před začátkem. Nejlepší extraligový kanonýr neplánovaně mizí z Ruska

Ufa/Praha
Aktualizováno

Po třech letech strávených v Plzni, v jejímž dresu se v uplynulých dvou sezónách stal nejlepším střelcem domácí extraligy, moc toužil předvést své umění i v Kontinentální hokejové lize. Jenže angažmá Dominika Kubalíka v Ufě skončilo ještě předtím, než vlastně stačilo začít. Dvaadvacetiletý český reprezentant se s ruským klubem, který posílil v létě, dohodl na předčasném rozvázání kontraktu. Aniž by za Salavat Julajev odehrál jediný soutěžní zápas...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dominik Kubalík.

Článek

Kubalík doplatil na limit pěti cizinců, které smějí mít kluby KHL na soupisce. Plzeňský odchovanec se stal v Ufě nadbytečným, přednost totiž dostali kanadský brankář Ben Scrivens, dánský obránce Philip Larsen a útočníci Joonas Kemppainen a Teemu Hartikainen z Finska a Linus Omark ze Švédska.

A Kubalík se rozhodl pro změnu i kvůli národnímu týmu. „Tahle sezóna je olympijská. Musím být v zápasové praxi, abych měl šanci dostat se na olympijské hry. Proto jsem se rozhodl zeptat klubu, jestli je možné, abych mohl hrát jinde," vysvětluje Kubalík své rozhodnutí.

„O mé budoucnosti zatím není definitivně rozhodnuto, pokud ale vše půjde podle plánu, mohl bych jít hráč do Švýcarska," nechal se slyšet Kubalík, o jehož služby má prý eminentní zájem tým Ambri-Piotta.

„Ale je tu i možnost, že se vrátím do mateřské Plzně," uzavírá Kubalík, na kterého si Ufa ponechala práva pro KHL.

Reklama

Související témata: