Hlavní obsah

Nižněkamsk po třech prohrách konečně zabral. Nestrašil je s vytížením spokojen

Bratislava

Český útočník Andrej Nestrašil stále čeká na první branku v dresu Nižněkamsku, ale sse vým postavením v mužstvu je spokojený. „Hraju v průměru 22 až 23 minut za zápas, na co jsem za posledních šest sedm let nebyl zvyklý. Ale užívám si to,“ řekl šestadvacetiletý Nestrašil pro Sport.cz po pátečním utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) na ledě Slovanu Bratislava.

Foto: Sport.cz

Český hokejista Andrej Nestrašil

Článek

Nižněkamsk nakonec zvítězil 4:3 gólem deset vteřin před koncem prodloužení. Nestrašil, který hraje v centru prvního útoku a dostává značný prostor na ledě, přispěl jednou asistencí. „V první půlce zápasu se našemu útoku celkem dařilo. Máme trošku problém s přesilovkou. Máme hodně šancí i dost gólovek, ale nedáváme je. To mě mrzí, protože bych se už konečně potřeboval trefit," dodal bývalý hráč Detroitu či Caroliny v NHL.

Ani po vítězném utkání na ledě Slovanu Bratislava nepanovala v kabině Nižněkamsku úplně nejlepší nálada. „Asi jsme měli získat všechny tři body. Vedli jsme 3:1 a ve třetí třetině jsme jim to trošku nabídli. Po třech prohrách v řadě ale zaplaťpánbůh za ty dva body a za výhru, která nám určitě pomůže," uvedl Nestrašil.

Po přechodu z NHL si Nestrašil podle vlastních slov celkem v pohodě zvyká na Rusko a KHL. „Je to zatím super, i když ty stadióny nejsou tak velký jako v NHL," poznamenal Nestrašil, jenž hokejově vyrůstal v pražské Slavii.

Využil faktu, že rodina to měla do Bratislavy blízko a na utkání zabezpečil hned osm vstupenek. „Mám tady tátu, mámu, babičku i další příbuzné," vypočítal s úsměvem český centr.

Reklama

Související témata: