Hlavní obsah

Ruská KHL volá, chce Jágra. Je konec nadějí na NHL?

Skončí v Rusku, kde už pár sezón odehrál? KHL volá. Něftěchimik Nižněkamsk projevil oficiální zájem o služby českého hokejového útočníka Jaromíra Jágra. Prioritou pětačtyřicetileté hvězdy je i nadále angažmá v NHL, s žádným klubem se však Jágr na smlouvě ještě nedomluvil. Generální manažer ruského klubu Rail Jakupov potvrdil, že je připraven jej angažovat.

Foto: Adam Soukup, Rytíři Kladno

Hokejista Jaromír Jágr trénoval na kladenském ledě.

Článek

Jaromír Jágr o své budoucnosti v NHL.

Šéf Něftěchimiku zájem o Jágra nejprve oznámil na twitterovém účtu klubu a poté jej potvrdil deníku Sport-Express. "Čekáme, jak se rozhodne. Nemůžu říct, s kým jsem konkrétně mluvil, ale o našem zájmu ví," uvedl Jakupov s tím, že si ale uvědomuje, že Jágr stále myslí hlavně na NHL. "A jestli je Nižněkamsk pro něj hlavní volba? Uvidíme, určitě se alespoň pokusíme jej získat. Hodili jsme mu návnadu," řekl Jakupov.

Jágr momentálně trénuje individuálně v Kladně a čeká, zda mu agent Petr Svoboda zajistí angažmá v zámoří. Už na začátku září uvedl, že v případě, že se s žádným z klubů NHL nedohodne, začal by hrát v Evropě.

Po minulé sezóně se Jágr nedohodl s Floridou na prodloužení kontraktu a rozešli se. A to trochu překvapivě. Hráč, který byl zvolen mezi stovku největších jmen NHL v historii se ale i ve svých pětačtyřiceti letech nevzdává a věří, že bude nadcházející ročník v zámoří hrát. „Jsem si jistý, že dostane šanci. On dokáže NHL stále hrát," nechal se slyšet Jonathan Huberdeau z Floridy.

„Možnosti jsou různé. Výhodou je, že v Česku nebo kdekoliv v Evropě můžu hrát do začátku října, než se rozjede NHL. Na druhou stranu jsem s Kladnem kvůli svým reklamním povinnostem skoro vůbec netrénoval. Už mi není dvacet nebo dvaadvacet, kdy jsem s mužstvem netrénoval, pak jsem nastoupil a hned dal tři góly. Teď už to takhle nejde. Abych byl platným hráčem, musel bych se dobře připravit. Zvlášť v mém věku," řekl Sport.cz Jágr na začátku září.

Návrat do KHL nevylučuje

"Druhá varianta je zkusit nějakou evropskou soutěž, nemusí to být KHL, ale něco velice kvalitního. Možná se pokusit o návrat do reprezentace a hrát na olympiádě. Ta šance by byla větší tím, že nejedou hráči z NHL," prohlásil Jágr.

Pro Sport-Express nyní uvedl, že jeho zástupci vše řeší. "Teď je těžké k tomu něco říct. Možná jsou jednání v plném proudu. Existují tři nebo čtyři kluby, se kterými jednáme. Dokud se vše nevyjasní tam, v Evropě se rozhlížet nebudu," řekl Jágr s tím, že ale v případě, že by v zámoří nehrál, návrat do KHL by byl možný. Slavný kladenský odchovanec odehrál v minulosti čtyři sezony za Omsk.

Reklama

Související témata: