Hlavní obsah

Tarasovova divize s Mozíkem v sestavě ovládla Utkání hvězd KHL

Výběr Tarasovovy divize vyhrál Utkání hvězd Kontinentální ligy. Radost z finálového vítězství 5:4 nad Výběrem Černyšenovy divize si mohl vychutnat i český bek Vojtěch Mozík z Podolsku, jenž přiložil ruku k dílu i jednou asistencí. Finálovou výhru vychytal slovenský gólman Július Hudáček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vojtěch Mozík se mohl radovat z vítězství v Utkání hvězd KHL. Zde na archivním snímku

Článek

Desátý ročník exhibice se hrál po roce opět podle vzoru NHL se čtyřmi týmy složenými z výběrů jednotlivých divizí. V semifinále zdolali pozdější vítězové Výběr Charlamovovy divize 4:3 po samostatných nájezdech, stejně si vedl i poražený finalista proti Výběru Bobrovovy divize, jen s výsledkem 6:5.

Kanadský útočník Brandon Kozun stihl už loni v barvách Tarasovovy divize během semifinále hattrick, letos zajistil postup dvěma góly a navrch přidal rozhodující nájezd. Loni ale triumfovali nakonec hokejisté Černyšenovy divize s obráncem Janem Kolářem.

Tým Charlamovovy divize, který v duelu o třetí místo porazil Výběr Bobrovovy divize vysoko 8:4, ovládl sobotní dovednostní soutěže. O triumfu rozhodli jeho hráči v závěrečné rychlostní štafetě a symbolicky tak vzdali hold slavné ruské legendě, pod jejímž jménem exhibici hráli.

Jedna z největších postav hokejové historie Valerij Charlamov, který v srpnu 1981 zemřel v pouhých 33 letech při autonehodě, se narodila přesně před 70 lety.

Během dovednostních soutěží se v klání o nejtvrdší střelu blýskl švédský zadák Patrik Hersley z Petrohradu, jenž napálil puk rychlostí 165,98 km/h.

Reklama

Související témata: