Hlavní obsah

Budějovický brankář Turek v Ufě sám na vše nestačil

UFA

V kabině hokejistů z Českých Budějovic zavládlo po drtivé porážce v Ufě skličující ticho. Hráči těžko nesli zklamání z vlastního výkonu i z toho, jak špatně pro ně konfrontace s ruským hokejem vyzněla. „Domácí tým nás hodně přehrával, chybami jsme mu umožňovali snadno se dostávat do vyložených šancí. Hráči Ufy měli vynikající pohyb, my prostě nestíhali,“ litoval brankář Roman Turek, přes sedm obdržených gólů nejlepší budějovický hráč na ledě.

Foto: www.khl.ru

Roman Turek zasahuje před Perežoginem z Ufy

Článek

„Selhala nám obrana i útok, jedině brankářův výkon snesl přísnější měřítko, Musíme se pravdivě podívat do zrcadla, kde jsme hokejově a zjistíme, že je to daleko za Ufou, která druhou půlku duelu proměnila ve svou exhibici,“ dodával zklamaný trenér Ernest Bokroš.

„Všichni teď mají hlavy dole, ale to bohužel už nastalo během zápasu, jakmile nám tam napadaly góly. Bohužel to byl asi odraz naší současné formy, psychická krize týmu zřejmě dosáhla vrcholu, herně si už skoro nikdo nevěří,“ tvrdil útočník Tomáš Kůrka.

České Budějovice v Lize mistrů na Sport.cz
ON-LINEUfa - Č. Budějovice
REFERÁTHořký start, Budějovice vezou debakl 1:7

„Přistoupili jsme k tomu špatně, jen jsme čekali, co s námi Ufa v bouřlivém prostředí udělá. Bylo logické, že nás brzy začala válcovat, my jsme totiž jen koukali, jak se oni baví hokejem,“ doplnil zdrceně autor jediného budějovického gólu.

„Ufa měla fakt celý zápas navrch, my vůbec neukázali nějakou ofenzivní sílu a napravovat nedostatky v obranné činnosti jsem mohl jen do určité míry. Přesto jsem byl rozhodnutý, že zápas dochytám a teď mohu jedině doufat, že doma s nimi sehrajeme úplně jiný zápas,“ dodal Turek.

Naopak důvody k úsměvu měli oba čeští legionáři v dresu domácích, nejlepší z obránců Miroslav Blaťák přihrál na dva góly a celkově byl na ledě u pěti vstřelených gólů: „Jsem rád, že nám zápas takhle vyšel, moc jsme toho soupeři nedovolili.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články