Hlavní obsah

Curych před zápasem se Slavií počítá zraněné a cítí únavu

CURYCH

Hokejisté týmu Curych Lions sice myslí před středečním zápasem s pražskou Slavií v Lize mistrů na vítězství a přiblížení postupu do semifinále, ale události posledních dnů optimistické cíle švýcarského mistra poněkud kalí. Během uplynulého týdne odehráli hned čtyři soutěžní zápasy a v tom posledním se jim v pondělí navíc zranili tři hráči.

Foto: www.championshockeyleague.com

Obránce Curychu Radoslav Suchý (vlevo) bojuje o puk s Johanem Franssonem z Linköpingu.

Článek

Curych hrál přesně před týdnem svůj první zápas v Lize mistrů, ve kterém zvítězil na ledě švédského Linköpingu vysoko 7:2. V pátek už "Lvi" zase naskočili do švýcarské ligy. Nejprve porazili Ambri, o den později dostali sedmibrankový výprask v Luganu, a v pondělí si poradili s Rapperswillem. Proti Slavii je tudíž čeká pátý zápas během sedmi dnů a to už je slušná porce.

Únava by tak na hráčích mohla být řádně znát a aby toho nebylo málo, tak proti Rapperswillu se klubu zranili hned tři hráči. V první třetině nejprve utpěl po srážce s Bütlerem otřes mozku elitní obránce týmu a švýcarský reprezentant Severin Blindenbacher, o kterého se mimojiné velmi intenzivně zajímal švédský Färjestad.

Na čtyři týdny mimo hru se pak se zraněným kolenem ocitl útočník Oliver Kamber a velmi nejistá je i účast obránce Daniela Schnydera. Z rezervního týmu Curychu tak byli pro zápas v Lize mistrů narychlo povoláni Stefan Schnyder, Steven Schoop a Blaine Down. Kanadský útočník Down má v rezervním týmu bilanci 18 bodů ve 14 zápasech a hrál si už v Linköpingu. Ve švýcarské lize ale nemůže hrát pravidelně kvůli přísným pravidlům o počtu cizinců.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články