Hlavní obsah

Mikeskovi návrat vyšel a těší se na další sázky s Rolinkem

Jirka G. NovákSport.cz

Byl to pro hokejistu Michala Mikesku dvojnásob povedený návrat. Poprvé se mohl českým fanouškům předvést v ostrém zápase jako hráč zahraničního klubu a zadruhé se vrátil na led po dvou měsících, kdy se zotavoval po zlomenině ruky. V Českých Budějovicích navíc přispěl k vítězství své Ufy v Lize mistrů jedním gólem. I proto po utkání tradičně rozdával úsměvy na všechny strany.

Článek

Mikeska v šestnácté minutě po chybě domácích obránců zvyšoval na 2:0 pro Ufu a pomohl tak uklidnit favorita zápasu.  "Zachytil jsem tam zpětnou přihrávku, trefil jsem ji náhodou ze vzduchu. Takže trochu štěstí, ale počítá se," usmíval se český útočník, ale vzápětí trochu zvážněl. "Sice jsem dal gól, ale herně nemůžu být moc spokojený. Hlava ještě nepacuje tak rychle, jak má, a taky pohyby jsou trochu těžkopádný. Dvouměsíční pauza byla hodně znát," jakoby se omlouval.

Na začátku zápasu se navíc se spoluhráči musel ještě vypořádávat s časovým posunem, v době začátku střetnutí na jihu Čech mají hokejisté Ufy obvykle půlnoc. "Samozřejmě to příjemné nebylo. Tělo potřebovalo víc impulzů a emocí... Ale jsme profíci, to nás nesmí ovlivňovat," mávl rukou.

Chtěl by v semifinále Magnitogorsk s dalšími Čechy

Po výhře 3:0 si Ufa zajistila s předstihem vítězství ve skupině C Ligy mistrů a tím pádem postup do semifinále soutěže. "Pravděpodobně to bude s Magnitogorskem a to pro nás bude stěžejní. Je to ruský soupeř, náš soused na mapě. Bude to derby se vším všudy - taktická bitva, ale i vyhecované souboje," myslí si Mikeska.

Oba ruské kluby se dobře znají ze zápasů v Kontinentální lize, na konci září Ufa dokonce vyhrála v Magnitogorsku 5:1. "Jenže ´Magnitka´ byla na začátku ligy trochu v útlumu a byli na tom bídně, teď to bude něco úplně jiného," upozorňuje Mikeska, který se v případě postupu Metallurgu těší na souboje s českými krajany.

Rolinkovi dluží už asi čtyři večeře

"S Tomášem Rolinkem a Jardou Kudrnou jsem v kontaktu celkem pravidelně, skoro pořád si posíláme ´hezký esemesky´," směje se Mikeska, mezi nímž a bývalým spoluhráčem z Pardubic Rolinkem neustále probíhají různé sázky. "Sázíme se o všechno možný. Rolasovi dlužím už asi čtyři večeře, taže už je mi jedno, o co se vsadíme příště. Teď mě ušetřilo jen to, že jsem kvůli zranění nehrál, takže možná neprohraju sázku o víc vyloučení. Aspoň v tom bych mohl vyhrát. V bodech ho už asi nedoženu, má fazónu," dodal český útočník na závěr.

Reklama