Hlavní obsah

Po druhém gólu se Ufa soustředila na obranu a vyšlo ji to

Atraktivní na pohled, chudý na góly, takový byl první zápas semifinále hokejové Ligy mistrů mezi dvěma ruskými kluby Magnitogorskem a Ufou. Úřadující šampioni z Ufy si z ledu soupeře odvezli hubené vítězství 2:1, když inkasovali až v samotném závěru. Po zápase hráči hostí přiznali, že se po první brance soustředili především na obranu.

Foto: www.khl.ru

Český útočník Magnitogorsku Jaroslav Kudrna mezi obráncem Proškinem a brankářem Jerjomenkem z Ufy

Článek

"V třetí třetině byl před námi jasný úkol - co nejlépe hrát v obraně a do útoku vyrážet jen ojediněle. Podle výsledku se nám to nakonec podařilo," řekl pro oficiální stránky Kontinentální ligy (KHL) útočník Ufy Alexej Těreščenko.

Podle hlavního kouče Magnitogorsku Valerije Bělousova oběma brankám předcházely individuální chyby. "Dvě chyby našich hráčů nás připravily o vítězství. Nejdřív proti Blaťákovi včas nezasáhl Simakov a v druhém případě dovolil Čistov vystřelit Pěrežoginovi," řekl v rozhovoru pro deník Sovětskij Sport.

Hokejisté Ufy se na konce druhé třetiny prosadili dvěma góly v rozmezí dvou minut a to zřejmě nakonec rozhodlo. "Ty dva rychlé góly nám hodně pomohly, v zápase proti tak silnému týmu jako je Magnitogorsk to bylo velmi důležité," citoval deník Sport-Express gólmana Ufy Alexandera Jerjomenka.

Jerjomenko: Český útok Magnitogorsku je výjimečný

Ten inkasoval až devatenáct vteřin před koncem při power play Magnitogorsku. "Inkasovat gól je vždycky nepříjemné, zvlášť za takové situace. Pozitivní je na tom jen to, že ten gól už nic nezměnil na našem vítězství," komentoval branku, na kterou přihrával český útočník Jan Marek. Právě jeho útok s dalšími Čechy Rolinkem a Kudrnou byl podle něj největší hrozbou. "Český útok Magnitky je výjimečný. Pokaždé, když tahle trojka vyšla na led, tak to pro nás znamenalo problémy."

Do nedalekého Magnitogorsku dorazila Ufu povzbuzovat spousta fanoušků hostujícího týmu. "Všem fandům, kteří nás přijeli povzbudit až z Ufy, patří velký dík. Během pauzy jsem se díval do hlediště a po celé aréně byli vidět fanoušci v našich dresech. To bylo velmi potěšující," tvrdil spokojeně obránce Oleg Tverdovskij.

"V Magnitogorsku bylo našich fanoušků opravdu hodně a pomohli nám. A ve druhém zápase jich bude na naší straně osm tisíc," varuje před odvetou v Ufě útočník Alexander Pěrežogin. I autor druhé branky Ufy z prvního duelu ale ví, že je nečeká nic snadného. "Jsme teprve v polovině, v odvetě 7. ledna to nebude vůbec jednoduché," dodal na závěr.

Reklama

Související témata: