Hlavní obsah

Příští ročník hokejové Ligy mistrů už zná sedm účastníků

CURYCH

Příští ročník hokejové Ligy mistrů zná sedm z celkem 29 účastníků. Po pražské Slavii, ruské Ufě a švédském Färjestadu si zajistil v úterý vstupenku do druhého kvalifikačního kola soutěže vítěz základní části finské ligy JYP Jyväskylä. V prvním předkole mají zaručený start Bern, Košice a Eisbären Berlín.

Článek

Kluby z této sedmičky nejsilnějších zemí Evropy mají právo startu dvou zástupců, přičemž mistr jde přímo do základní části. V ní se bude hrát stejně jako v premiérovém ročníku s dvanácti účastníky ve čtyřech skupinách po třech. V případě, že bude stejný jako vítěz základní části, přejde právo startu v kvalifikaci na druhý tým dlouhodobé soutěže.

Z Česka to mohou být Pardubice, z Ruska Kazaň, ze Švédska Linköping a ve Finsku mají před čtvrtečním závěrečným hracím dnem šanci na druhé místo Hämeenlinna, Blues Espoo, KalPa Kuopio i Jokerit Helsinky. Ze Švýcarska může dostat příležitost obhájce triumfu v Lize mistrů Curych, ze Slovenska Slovan Bratislava a z Německa Hannover.

V desetičlenné druhé kvalifikační fázi, kde se bude hrát v pěti dvojicích o postup v dvou zápasech systémem doma a venku, mají zajištěnou přímou účast jen vítězové základních částí právě v Rusku (Ufa), Česku (Slavia), Švédsku (Färjestad) a Finsku (Jyväskylä). Celky ze Švýcarska, Německa a Slovenska budou hrát v prvním kvalifikačním kole spolu s mistry ze zemí, které jsou na klubovém žebříčku od 8. do 22. místa. Rozřazeny budou kluby do šesti skupin po třech, z nichž vítězové postoupí dál.

Reklama