Hlavní obsah

Hokejisté Sheffieldu vyhráli britskou ligu a budou hrát LM

SHEFFIELD

Hokejisté Sheffieldu získali už čtyři kola před koncem titul v britské lize a zajistili si tím vstupenku do prvního kvalifikačního kola příštího ročníku Ligy mistrů. Steelers mají po výhře na ledě Newcastlu Vipers devítibodový náskok před druhým celkem tabulky Coventry Blaze a nemohou být předstiženi. Právě Coventry ovládlo soutěž v předešlých dvou letech, Sheffield se vrátil na trůn po pěti letech.

Článek

Velká Británie patří mezi patnáct zemí, které rozšířily řady účastníků Ligy mistrů. V premiérovém ročníku v uplynulé sezóně hráli jen zástupci elitní sedmičky zemí z Česka, Ruska, Švédska, Finska, Švýcarska, Německa a Slovenska. Sheffield je osmým jistým účastníkem další sezóny.

V prvním předkole bude hrát také jako vítěz základní části ve Švýcarsku Bern a v případě, že si díky titulu nezajistí účast přímo v základní skupině, tak i Košice a Eisbären Berlín. Bern už v play-off v domácí soutěži vypadl.

Start v druhém předkole má jistý Ufa, právo účasti ve stejné fázi mají Slavia Praha, Färjestad a Jyväskylä. Tyto kluby ještě mají šanci na titul, takže by se mohly kvalifikaci vyhnout a jít přímo do základní části LM.

Reklama